Для людей з діабетом важливим життєвим фактором є контроль рівня цукру в крові. Деякі продукти харчування можуть тимчасово знизити рівень цукру в крові й поліпшити самопочуття.
Про це повідомила дієтолог Наталія Тарапата в
Instagram.
КвасоляЗа словами фахівця, певні дослідження підтвердили ефект зниження абсорбції глюкози, схожий на ефект акарбози (препарат, який використовується в Європі при діабеті).
Такий продукт здатна утримувати здоровий рівень глюкози.
Оцет яблучнийВикористовувався народною медициною при діабеті до появи ліків. Дієтолог каже, що він має здатність до зниження глюкози в крові, рівня інсуліну та тригліцеридів.
Також він здатен підвищувати використання глюкози клітинами м‘язів та оптимізувати дію інсуліну.
КуркумаКуркума знижує ризик переходу переддіабету у діабет при регулярному застосуванні у їжу.
Насіння льонуОкрім інших своїх властивостей здатне знижувати глюкозу в крові та рівень глікації. Варто замочити його попередньо перед вживанням, або перемолоти у кавомолці для оптимального засвоєння.
Насіння чіаЗа словами експерта, підтверджена здатність насіння чіа знижувати рівні глюкози в крові.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
13-05-2023, 00:30
0
5 137