Трубочки з лаваша з начинкою — відмінний варіант закуски два в одному, яка замінює хліб та салат. Вони оригінально виглядають на святковому столі та ідеально підходять до шашлику на пікніку.
Як приготувати хрусткі трубочки з лаваша з начинкою
У трубочки з лаваша можна покласти величезну кількість закусок, дві найпростіші швидкі та не дорогі з них: сирна та картопляна.
Трубочки з лаваша з сирною закускою
Складові
Лаваш — 1 шт.
Сир твердий — 100 г
Яйця — 2 шт.
Сметана, йогурт грецький або майонез — 2 ст.
Цибуля зелена, зелень, сіль — за смаком
Приготування
Відваріть яйця та потріть на великій тертці. Натріть сир на дрібній тертці. Дрібно поріжте цибулю та зелень. Об'єднайте всі інгредієнти, додайте сметану, посоліть і перемішайте. Розділіть лист лаваша на невеликі смуги. Викладіть на кожну з них начинку та поверніть трубочки. Обсмажте кожну трубочку на сухій сковороді до хрумкого стану.
Трубочки з лаваша з картопляною начинкою
Складові
Картопля — 3 шт.
Сир твердий — 120 г
Олія вершкове — 20−40 г
Зелень, часник, кунжут, сіль — за смаком
Приготування
Відваріть картоплю та розімніть її в пюре, додавши олію. Натріть сир на великій тертці та додайте в пюре. Туди ж покладіть подрібнену зелень і перемішайте. Розділіть лаваш на смуги та викладіть на кожну з них начинку. Згорніть трубочки та обсмажте їх на сухій сковороді. Також трубочки можна запекти в духовці. У цьому випадку перед приготуванням їх необхідно змастити оливковою олією та посипати кунжутом. Трубочки краще викладати на пергамент для запікання. У духовці вони готуються не більше 10 хвилин.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram