RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Самса - це одна з найпопулярніших страв в узбецькій кухні. Це "пиріжки", які зазвичай готують з м'ясом або куркою, а також з різними овочами та спеціями.

Якщо ви хочете навчитися готувати самсу вдома, то вам знадобиться кілька простих інгредієнтів.



Самса - рецепт, який завжди виходить
Для приготування цієї самси потрібні звичайні продукти й трохи вправності - результат гарантований.

Для тіста вам знадобиться:
борошно пшеничне - 0,5 кг;
масло вершкове - 100 г;
вода - 250 мл;
сіль - 1 ч. ложка;
яйце куряче - 1 шт.

Для начинки:
фарш м'ясний - 0,6 кг;
цибуля ріпчаста - 2 шт;
сіль - 0,5 ч. ложки;
перець чорний мелений - за смаком.

Самса узбецька готується так. Борошно просіяти і додати до нього солону воду. Добре вимісити тісто, щоб не липло до рук, і залишити під плівкою на півгодини. В цей час приготувати начинку. У фарш додати дрібно нарізану цибулю, поперчити й посолити.

Тісто розкачати й змастити розтопленим вершковим маслом. Скачати з тіста щільну "ковбаску". Розрізати її на 12 частин і з кожної скачати кульку. Відправити кульки з тіста на годину в морозилку.

Підморожені кульки з тіста розкачати. При цьому має проявитися візерунок з масла. Покласти розкатаний шматочок тіста візерунком вниз, покласти на нього начинку й заліпити кінці у формі трикутника.

Самсу змастити яйцем і випікати на деку з пергаментом 30-40 хвилин при 200 градусах.

Корисна порада.
За цим же рецептом готується і самса з куркою. Просто замініть м'ясний фарш на курячий або нарубайте курятину дрібними шматочками.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
2-05-2023, 01:31
Коментарів 0 Переглядів 2 005

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.