Приготувати їжу – це ще далеко не все, що потрібно від гарної господині. Правильно охолодити страви, які приготовані наперед, не менш важливо, аніж забезпечити їх неймовірний смак.
Для того, щоб страви довго залишалися свіжими та корисними, слід досить швидко їх охолодити після приготування. Температуру їжі слід знизити до 21 градуса впродовж двох годин, а потім до 5 градусів або нижче протягом чотирьох годин. Швидке охолодження запобігає розмноженню бактерій.
Правила охолодження стравЧасто перемішуйте готову їжу, щоб допомогти їй охолонути. Варто вийняти її їжу з ємності, в якій її готували. Розділіть її на менші порції та помістіть їх у неглибокі контейнери. Це дозволить теплу швидше відійти, а їжа швидше охолоне.
Не ставте контейнери один на одного, поки їжа не охолоне до кімнатної температури. Укладання може перешкодити нормальному потоку повітря та сповільнити процес охолодження.
Дозвольте прохолодному повітрю циркулювати навколо контейнерів з продуктами, які потрібно охолодити.
Зберігання охолоджених продуктівКоли їжа охолоне до 21 градуса, її необхідно помістити в холодильник або морозильну камеру. Їжа повинна охолонути до температури нижче 5 градусів впродовж наступних чотирьох годин. Після того, як готова їжа охолоне, її не можна залишати поза холодильником довше двох годин.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
24-04-2023, 01:15
0
748