RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Смачний і ароматний: рецепт простого яблучного пирога з листковим тістом


Любите готувати солодке, проте не хочете витрачати на це багато часу? Тоді цей рецепт класичного та неймовірно смачного яблучного пирога саме для вас! А простота приготування спонукає пекти його ледь не щодня.

Приготуванням цього пирога поділився кухар Євген Клопотенко на своєму YouTube-каналі.



Що потрібно:
15 яблук
500 грамів листкового дріжджового тіста
100 грамів вершкового масла
200 грамів цукру
1 чайна ложка сухої ромашки

Процес приготування:
1. Помийте та почистіть яблука. Шкірка містить багато вітамінів, проте вона може почати пригорати під час запікання. Поріжте яблука напівкільцями.
2. Змастіть форму для випікання вершковим маслом кімнатної температури. Рівномірно по формі висипте на масло цукор.
3. Викладіть яблука на суміш масла та цукру у формі. Відправте їх у духовку на годину за температури 180 градусів. Слідкуйте, щоб яблучний сік не витік з форми під час запікання.
4. Посипте зверху карамелізованих яблук сухою ромашкою. Якщо хочете зробити десерт більш класичним, можна використати корицю або ваніль. Відставте яблука, щоб вони ввібрали запах спецій.
5. Візьміть листкове тісто, яке можна придбати або приготувати заздалегідь. Розкачайте його качалкою та накрийте зверху запечені яблука. Проштрикніть тісто виделкою, щоб пиріг пропікся всередині.
6. Знову відправте пиріг у духовку на 20-25 хвилин при температурі 180 градусів, або до того моменту, коли тісто стане золотистим.
7. Вийміть пиріг з духовки і дайте йому трошки вистоятися перед подачею. Можете прикрасити пиріг свіжими яблуками або посипати цукром-пудрою перед подачею.

Подавайте яблучний пиріг теплим з чашкою кави, чаю або ванільним морозивом на вибір.

Цей яблучний пиріг виходить надзвичайно смачним і ароматним, завдяки карамелізованим яблукам та ароматному листковому тісту. Він відмінно підійде як на святковий стіл, так і для звичайного десерту на кожен день. Спробуйте цей простий рецепт яблучного пирога і насолоджуйтесь його неперевершеним смаком!

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
23-04-2023, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 924

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.