RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Опівночі на Калинці очікують до метра води (оновлено)

Станом на 11 годину ранку рівень води у річці Прут піднявся до критичного рівня. У заплавах біля Калинівського ринку вода вже майже доходить до поїжджої частини біля адміністрації ринку. Підприємці фурами та мікроатобусами вивозять своє майно. У кого є можливість, піднімають товар на другий поверх контейнеру.

- О сьомій ранку рівень води піднявся на 412 сантиметрів. Аби вийти із заплав, воді потрібно піднятися на 430 сантиметрів. Підтоплення торгових площ може відбутися, якщо рівень води підніметься на 470 сантиметрів, - каже перший заступник генерального директора МТК "Калинівський ринок" Сергій Столяр.

За даними адміністрації ринку, якщо дощі не припиняться, до півночі вода підтопить найближчі до річки сектори.

- Будемо сподіватися, що цього не станеться. Але прогнози не втішні, - каже Сергій Іванович. - Повінь позаминулого року завдала комунальному підприємству до 17 мільйонів гривень збитків. А збитики, завдані підприємцям ринку, оцінюють у декілька мільйонів доларів.

Кореспонденти "МБ" чергуватимуть протягом доби, аби оперативно повідомляти про ситуацію на Калинівському ринку. З нами можна зв’язатися за номером - 050 374 79 39.

Репортаж з місця події

"Повінь 2008 року навчила одного - рятуватися!"

Чоловіки вантажать сувої тканин у причеп вантажівки. Між собою жартують, що везуть на продаж.
- Але насправді нам не до сміху, - кажуть вони, рятуючи своє майно.

Сергій, який спостерігає за вивантаженням свого краму, стверджує, що ніхто не попереджав напередодні сильних дощів про можливість підтоплення – вчасно зреагувати допомогла інтуїція.

- Вночі ще чекали, а вранці побачили, що вода прибуває, - каже підприємець. – Минулого року також заздалегідь вивезли товар, тому постраждали не сильно.
Опівночі на Калинці очікують до метра води (оновлено)

Підприємці кажуть, що збитки, яких зазнають від простою торгівлі за тиждень-два, суттєво вплинуть на їхній гаманець, проте на скільки, відмовляються називати.

- Вода від ранку вже піднялася більш, ніж на півметра, - занепокоєний чоловік, який ховає весільні сукні подалі від води на другий поверх контейнеру. – Позаминулого року ми встигли забрати товар. Найбільше не пощастило “Весільному салону”.
Далі за рядами весільних суконь рятують від води “залізне” начиння – сантехніку, металеві запчастини для будівництва, дроти тощо.

- 2008 року вода залила контейнер майже до верху, - пригадує підприємець. – Усе заржавіло. Від ранку вивозимо товар. Адміністрація попередила заздалегідь.

Жінка, яка торгує оздоблювальними матеріалами – плиткою, навісною стелею, карнизами - все ще сподівається, що повінь омине цього року Калинку.

- Казали, що нічого страшного не станеться. Але звісно, якщо дощ перестане йти, - говорить вона. – Тоді перший поверх нашого магазину залило повністю. Дещо встигли вивезти, а решту – затопило.

Підприємець Андрій, коли почув про можливість повторного підтоплення, одразу вирішив повернутися з моря.
- Тоді водою залізяччя добряче попсувало, - каже чоловік, передаючи товаришу на гору запаковані ящики з товаром. – Збитків було багато. Брали кредит, аби покрити їх. До кінця кредит ще не встигли погасити.

На запитання, чого навчила підприємців повінь 2008 року, відповідають: “Рятуватися!”

“Для підприємців повторення повені стане “другим інсультом”
Опівночі на Калинці очікують до метра води (оновлено)

Сергій СТОЛЯР, перший заступник генерального директора МТК “Калинівський ринок”:
- Аби врятувати майно і вийти з цієї ситуації з якомога меншими збитками, підприємці протягом усієї ночі з 22 на 23 червня мали доступ до торгових об’єктів. Хто вивозив, хто перекладав товар на другі поверхи контейнерів, у так звані камери схову. Якщо повінь таки станеться, підприємці відчують другий удар по собі – переживуть, так би мовити, “другий інсульт”. За прогнозами управління МНС, якщо дощі не припиняться, опівночі 24 червня вода добереться до торгових площ.

Ольга ГНІДАН
Редактор: olga
23-06-2010, 11:53
Коментарів 0 Переглядів 5 020

Працівники Служби порятунку тричі виїжджали на розпилення повалених дерев у місті Чернівці.
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!