RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Асортимент кавових напоїв вражає різноманітністю. Кожен вид має свій неповторний смак. Від способу приготування, а також від кількості сиропу, вершків і цукру залежить корисність напою.

Про те, яка кава найшкідливіша, а яка найкорисніша, розповіла дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці в Instagram.



Яка кава найкорисніша
"Напевно у багатьох цього ранку перша чашка буде з цим напоєм. Адже кава, крім приємного смаку і аромату дає заряд енергії.⁣⁣ До вживання кави потрібно підходити за правилом - "в міру все добре". А щоб кава була корисною, крім помірності у вживанні, необхідно також правильно вибрати і приготувати її", - каже експерт.

Фус радить купувати каву в зернах. Оскільки мелена втрачає частину свого аромату, тому найсмачніша буде подрібнена безпосередньо перед заваркою. Також рекомендує уникати розчинної, яку отримують в результаті складних промислових процесів.

Яка кава найшкідливіша
"Найгірша кава типу 3 в 1 або розчинний капучино в пакетах. Там міститься багато цукру, шкідливих жирів та емульгаторів. Та й підсилювачі смаку і запаху, які додають в таку каву, можуть негативно відбитися на роботі печінки", - каже дієтолог.

При цьому Фус наголошує, що натуральна ж кава для печінки не тільки не шкідлива, а в розумних кількостях корисна.

"Цю користь визначають наявність гіркоти і антиоксидантів в зернах. Але слід згадати про те, що молоко і вершки, додані в каву, знижують активність кавових антиоксидантів, ускладнюють їх засвоєння організмом", - каже експерт.

Дієтолог рекомендує уникати популярного виду приготування кави - заливання окропом гущі. В такій каві багато дітерпенів - кафестола і кахвеола. Ці хімічні сполуки можуть підвищувати рівень "поганого" холестерину в крові і негативно відбиватися на роботі печінки.

"Найефективніше убезпечити себе від кахвеолу і кафестолу допомагають паперові фільтри. При цьому через фільтр без перешкод проходять в напій цінні для здоров'я поліфеноли - антиоксиданти, що містяться в кавових зернах", - пояснює Фус.

Як правильно готувати каву
"Не кип'ятіть каву, так вона втрачає не тільки смак, але і користь. З неї виділяється більше шкідливих речовин, особливо з кави дрібного помелу, руйнуються ефірні олії з корисними антиоксидантами", - говорить дієтолог.

Скло і якісна нержавіюча сталь - найбільш безпечні, нетоксичні матеріали. Використовуйте їх при заварюванні кави.⁣⁣

"Коли пити каву також важливо.⁣⁣ Не робіть цього натщесерце, вона подразнює слизову шлунка. Не вживайте каву, коли в прийомі їжі є м'ясо та інші продукти, що містять залізо. ⁣Пийте каву, насолоджуйтеся нею і не забувайте про шкоду надмірності та користь помірності", - каже Фус.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
9-04-2023, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 4 858


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.