RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Під час приготування буженини зі свинини важливо, щоб м'ясо було свіжим, охолодженим і не заморожувалося. Ще один плюс такої страви – на свята її можна приготувати заздалегідь, заощадивши час.



Буженина — це великий шматок м'яса без кістки, зварений одним шматком у спеціях. Виходить соковитим, м'яким із чудовим смаком та ароматом.

Складники


свинина – 1 кг;
вода – 1,200 л;
перець чорний мелений;
лавровий лист – 2-3 штуки;
перець запашний горошком – 6 шт.;
часник — 5 зубчиків (маленьких);
сіль.

Шматок свинини помийте, просушіть паперовим рушником. Натріть м'ясо з усіх боків сіллю, меленим перцем. Гострим ножем у м'ясі зробіть невеликі надрізи і застроміть у них маленькі зубчики часнику.

Візьміть три пакети, вставте один в інший і покладіть м'ясо, перець горошком, лавровий лист. Покладіть м'ясо до холодильника до двох годин для маринування.

Дістаньте пакет із холодильника, покладіть його в каструлю з водою (вода має покривати м'ясо) і поставте варитися на сильний вогонь. Після того, як вода почне кипіти, зменшіть вогонь до мінімуму та варіть 1,5 години. Коли буженина буде готова, вимкніть вогонь, не відкриваючи кришки, залиште остигати м'ясо в каструлі. Коли воно повністю охолоне, дістаємо його з пакета та нарізаємо тонкими скибочками.

Поради


М'ясо можна залишити у холодильнику маринуватися на ніч.
Чудовим варіантом для буженини будуть шийна частина або стегенце.
Приправи використовуйте на свій смак.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
8-04-2023, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 4 618


Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"


Вулиці перекриють через капітальний ремонт
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.