RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Чи справді кава після закипання втрачає смак: пояснення експертів


Смак кави залежить не тільки від сорту зерен та типу їхнього обсмаження. Важливою є й технологія заварювання, насамперед - дотримання її правил.

Побутує думка, що не можна допускати закипання кави під час приготування її у турці.

Про те, чи дійсно від цього псується смак напою, розповіли на сторінці Yaskrava kava в Instagram.



Чи можна допускати кипіння під час заварювання кави

"Кава, що закипіла - зіпсована? Напевно, ви чули, що цей напій кип'ятити не можна. Зараз ми розповімо, як саме заварюється кава", - пишуть експерти.

Що відбувається з кавою у гарячій воді за температури 92-96 градусів:

Смак кави формують ефірні олії, саме вони виділяються при обсмажуванні сирих зерен. Вони ж й розчиняються у воді, насичуючи його ароматом, смаком та відтінками.
Коли ми заварюємо каву при температурі 92-96 градусів, ферменти активно виділяються та розчиняються у воді. Напій насичується смаком та ароматом.
Що відбувається з кавою за температури води 100 градусів (при кипінні):

При підвищенні температури вище 96 градусів ефірні олії руйнуються, смак кави стає блідим і нецікавим. 3 напою йде все те, заради чого ми його заварювали i за що його любимо. Кава починає гірчити.
Також із зерен виділяються тонізуючі речовини, кава стає дуже кофеїновою, міцною.
Висновок: за температури 92-96 градусів ефірні олії виділяються найкраще. При 100 градусах - ефірні олії руйнуються.

Як правильно варити каву

Варити каву потрібно на повільному вогні. Чим повільніше нагрівається напій, тим краще відбувається екстрагування ефірних олій та ферментів із мелених зерен.
Чекайте, доки з'явиться пінка та почне підійматися. Як тільки процес стане активнішим, зніміть каву з вогню.
Якщо ви заливаєте каву окропом, то після того, як закипить чайник зачекайте 30 секунд, щоб температура води опустилась до 96 градусів.
Заливаючи каву окропом, підійміть чайник вище, щоб струмінь води наситився киснем. Чим більше кисню у воді, тим краще окислюються ефірні олії та екстрагується смак.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
3-04-2023, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 1 602


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.