Чи справді кава після закипання втрачає смак: пояснення експертів

новини / Новини Чернівців
1 781
0

Смак кави залежить не тільки від сорту зерен та типу їхнього обсмаження. Важливою є й технологія заварювання, насамперед - дотримання її правил.

Побутує думка, що не можна допускати закипання кави під час приготування її у турці.

Про те, чи дійсно від цього псується смак напою, розповіли на сторінці Yaskrava kava в Instagram.



Чи можна допускати кипіння під час заварювання кави

"Кава, що закипіла - зіпсована? Напевно, ви чули, що цей напій кип'ятити не можна. Зараз ми розповімо, як саме заварюється кава", - пишуть експерти.

Що відбувається з кавою у гарячій воді за температури 92-96 градусів:

Смак кави формують ефірні олії, саме вони виділяються при обсмажуванні сирих зерен. Вони ж й розчиняються у воді, насичуючи його ароматом, смаком та відтінками.
Коли ми заварюємо каву при температурі 92-96 градусів, ферменти активно виділяються та розчиняються у воді. Напій насичується смаком та ароматом.
Що відбувається з кавою за температури води 100 градусів (при кипінні):

При підвищенні температури вище 96 градусів ефірні олії руйнуються, смак кави стає блідим і нецікавим. 3 напою йде все те, заради чого ми його заварювали i за що його любимо. Кава починає гірчити.
Також із зерен виділяються тонізуючі речовини, кава стає дуже кофеїновою, міцною.
Висновок: за температури 92-96 градусів ефірні олії виділяються найкраще. При 100 градусах - ефірні олії руйнуються.

Як правильно варити каву

Варити каву потрібно на повільному вогні. Чим повільніше нагрівається напій, тим краще відбувається екстрагування ефірних олій та ферментів із мелених зерен.
Чекайте, доки з'явиться пінка та почне підійматися. Як тільки процес стане активнішим, зніміть каву з вогню.
Якщо ви заливаєте каву окропом, то після того, як закипить чайник зачекайте 30 секунд, щоб температура води опустилась до 96 градусів.
Заливаючи каву окропом, підійміть чайник вище, щоб струмінь води наситився киснем. Чим більше кисню у воді, тим краще окислюються ефірні олії та екстрагується смак.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

20:59
В застосунку "Дія" з'явився новий розділ: для кого він призначений
20:35
В Україні знизять ціни ще на понад сотню ліків
20:19
Росія застосовує заборонені хімічні речовини на Куп’янському напрямку
19:55
Цей додаток стрімко розряджає акумулятор вашого iPhone
19:37
РФ вдарила по цивільних об’єктах у Запорізькій і Дніпропетровській областях
19:20
Шість країн і ЄС обіцяють більше допомоги Україні та нові санкції проти РФ
18:59
Кікбоксери Буковини билися у напруженому чемпіонаті області
18:37
Військові знову активно замовляють будівництво фортифікацій

Колонка

Читають Коментують
У Чернівцях під час ремонтних робіт у кав’ярні виявили автентичний фасад
20 536
На зупинку на Калинівському ринку витратять майже три мільйони
5 739
Контролювали весь повітряний простір Європи: відомий мандрівник показав колишній секретний об’єкт на Буковині - відео
4 420
30 березня: церковне свято сьогодні, особливі прикмети дня і чого не можна робити
4 394
Не перевищуйте швидкість: де у Чернівцях працюють камери, які фіксують порушення ПДР
4 152
У Чернівцях відбувся всеукраїнський освітянський форум
4 044
У Покровську загинув військовослужбовець Чернівецького обласного ТЦК
3 936
Герої Буковини: під час виконання бойового завдання загинув Григорій Малиш
3 568
У Чернівцях завтра перекриють завантажену вулицю: будуть обрізати дерева
2 498
Витягати з того світу – це просто робота: Чернівецький центр екстреної медичної допомоги очолив рейтинг успішних реанімацій в Україні
2 252

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм