Яйця - ідеальний варіант для сніданку, оскільки вони насичують організм на довгий час та поповнюють запаси важливих мікроелементів. Крім того, їх можна приготувати в різних варіаціях, наприклад, найбільш вишуканим способом є варіння "пашот".
Як без зайвих зусиль приготувати яйце пашот вдома,
розповіла фуд-блогерка Ірина Лазун на своїй сторінці в Instagram.
Щоб приготувати яйце пашот вдома, вам знадобиться яйце, 100 мл води та 1/2 чайної ложки солі. Візьміть невелику миску або чашку, яку можна поставити до мікрохвильовки. Налийте туди воду, додайте сіль та ретельно перемішайте до розчинення. Далі в миску обережно вбиваємо яйце, щоб зберегти цілісність жовтка. Вода повинна покрити яйце повністю. Поставте миску в мікрохвильовку з потужністю 800 Вт на 1,5-2 хвилини. Спостерігайте за процесом приготування, адже все залежить від потужності приладу. Коли яйце буде готовим, можна діставати. Додайте свої улюблені інгредієнти та насолоджуйтеся вишуканим сніданком.
Нагадаємо, що яйця містять вітамін А, вітамін D, холін та селен. Одне велике яйце забезпечує від 60 до 128% вітаміну А та від 18 до 23% вітаміну В-12. Крім того, одне велике яйце містить від 18 до 48% рекомендованої норми білка для дітей віком від 1 до 13 років.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
2-04-2023, 01:45
0
1 448