RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Вимогливий та суворий керівник. Із високими спортивними досягненнями, який жодного дня тренування не пропустив. Безкомпромісний та завжди умотивований бажанням перемогти ворога. Понад усе цінує свободу та незалежність, відтак – вимагає вдосконалювати ці якості у своїх підлеглих. Спецпризначенець Олег Лакуста, який понад 20 років віддав службі у правоохоронних органах, розповідає про свій шлях від початку роботи в органах внутрішніх справ до отримання найвищої державної нагороди "Герой України" із врученням ордену "Золотої зірки".

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.



На стіні у робочому кабінеті командира КОРД ГУНП в Чернівецькій області – календар, на якому червоним кольором зазначена дата 24 лютого 2022 року, – той день, що визначив життя українців на "до" і "після". Позаду Олега Лакусти – портрети колег, які загинули унаслідок війни рф проти України, серед них – двоє поліцейських Буковини



Спецпризначенець буковинського КОРДу тримає у руках найвищу державну нагороду, яку вручив йому Президент України Володимир Зеленський за бойові досягнення через рік від початку війни. Герой України Олег Лакуста присвячує цю відзнаку усім захисникам і захисницям України, які ціною власного життя виборюють незалежність нашої держави.

– Для мене це звання є стимулом працювати ще ефективніше, усувати недоліки у роботі та вдосконалюватися на шляху подолання ворога для перемоги.



За плечима полковника поліції – сотні успішно виконаних спеціальних операцій щодо затримання особливо небезпечних злочинців та участь у проведенні антитерористичної операції.



– 2014 – рік, коли, перебуваючи у зоні проведення АТО у східних областях України, ми зрозуміли, що ворог не зупиниться і тривожні сигнали з його сторони ще неодноразово будуть. Тому співробітники КОРДу весь час готувалися, і кожен день нашої роботи проходив у тренуваннях. Обстановка на передовій змінюється постійно, тому треба завжди заново оцінювати ситуацію та вживатися, щоб адекватно протистояти ворогові.



З перших днів війни поліцейські спецпідрозділу КОРД охороняли об’єкти критичної інфраструктури на території Буковини. Коли ситуація була повністю контрольованою, бійці у складі зведеного полку "Сафарі" НПУ почергово перебували на території 4 областей, де здійснювали їх "зачистки" від окупантів. У травні минулого року у Запорізькій області Олег Лакуста був травмований, а вкінці 2022 року – поранений під час артилерійського обстрілу під Бахмутом у протистоянні з "вагнерівцями". Наразі прооперований полковник поліції перебуває на відновленні, попри це бойовий дух його не покидає:

– Ми завжди готові одразу їхати на передову, щойно буде наказ!

Маючи великий бойовий практичний досвід, Олег Лакуста неголослівний, коли мова йде про його здобутки перед Україною.

– Між тим, коли я дізнався про призначення і отримання державного звання Героя України, пройшло не більше п’яти хвилин. Не усвідомлював тоді і зараз кажу, що ця нагорода – колективна, бо один у полі – не воїн! Я не хочу, щоб ця війна передалася наступним поколінням, тому готовий якнайшвидше підкріпити Сили оборони для припинення вогню.

Поліцейські високо цінують професіоналізм, відповідальність та людські якості Олега Лакусти, який зарекомендував себе авторитетним командиром спецпідрозділу. Повністю довіряючи його наказам та досвіду, кордівці беруть приклад з наставника та зізнаються:

– Олег Корнійович – це людина, яка не просто віддає накази, а повністю відповідає за їх виконання. Він – професіонал своєї справи і є беззаперечним авторитетом для всіх підлеглих. Як і кожен з моїх колег, можу впевнено сказати, що звання "Герой України" характеризує нашого командира.

– Командир завжди з нами виконує реально поставлені завдання. Він для нас приклад, як належно та відповідально ставитися до своєї роботи.

Полковник поліції Олег Лакуста не робить далекоглядних прогнозів щодо ходу війни в Україні. Проте він переконаний в одному: всі ми маємо бути напоготові та озброєні, у першу чергу – знаннями.


– Недобросусідське ставлення "сусідів" нікуди не дінеться, а росіяни не полишать своїх пагубних намірів захопити Україну. Повторення їхніх дій завжди ймовірне. Тому кожен українець щоденно повинен готуватися до можливого нападу росії. На мій погляд, приклад треба брати з Ізраїлю, жителі якого багато років живуть в умовах ймовірного вторгнення ворога. І пам’ятати: зайвих навичок та умінь не буває. А їхній брак може дорого коштувати.


Процес реабілітації, відновлення та тренування працівників КОРДу триває. Правоохоронці розуміють відповідальність, яка стоїть перед кожним українцем на шляху до отримання цілковитої перемоги.

– Наше спільне завдання українців: щоб ворожа куля, осколок, уламок, вибухова хвиля, артилерійський обстріл чи ракетний удар не вразив жодного українця! Як Герой України маю виконати перелік завдань, які стоять перед родиною, державою, українцями. Найголовніше з них – перемога! Україна – сильна нація, нація героїв. Зараз ми стоїмо на варті безпеки. Сама собою навала не зупиниться. Якщо ми її не зупинимо, це прийдеться робити наступним покоління, чого хотілося б уникнути, - каже Герой України Олег Лакуста.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Анна Семьонова
29-03-2023, 14:20
Коментарів 0 Переглядів 1 358

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!