Якщо хочете знати, як варити пюре без грудочок, то не поспішайте. Запорукою смачної страви стане саме картопля, яку ви використовуєте. Так, коренеплоди мають разючі відмінності: для варіння ідеально підходить крохмалистий сорт, наприклад, "синьоочка".
Коли знайдете потрібну картоплю, починайте з найелементарнішого - начистьте її й покладіть у каструлю, а далі дотримуйтеся рекомендацій з приготування страви.
Як варити пюре правильно - кулінарний секрет
Для приготування цієї звичної страви вам знадобляться такі інгредієнти:
сіль;
лавровий лист;
цибулина;
масло;
молоко;
яйце.
Залийте очищену картоплю так, щоб у каструлі води було трохи більше, ніж самого коренеплоду. Потім візьміть ложку солі і розчиніть цей консервант у воді. Покладіть очищену і трохи надрізану цибулину і лавровий лист.
Спочатку варіть картоплю на середньому вогні. Коли вода закипить - зменште вогонь. Через 15 хвилин після кипіння дістаньте лавровий лист.
Якщо не знаєте, скільки варити картоплю для пюре - просто проколіть її ножем - коли лезо буде легко входити у коренеплід, значить, він вже готовий. Зазвичай "синьоочка" до готовності вариться близько 30 хвилин.
Як приготувати пюре без грудочок - лайфхак
Коли картоплю доведете до готовності, не зливайте всю воду. На дні каструлі необхідно залишити трохи рідини - висотою приблизно з половину пальця. Потім покладіть у страву масло, влийте тепле молоко й все розімніть. Тільки після цього можна вбивати у зварену картоплю сире яйце кімнатної температури й швидко вмішувати.
Ось для чого в картопляне пюре додають яйце - завдяки йому пюре може стати трохи густішим, буде дуже ніжним і його колір так і залишиться жовтуватим, а не перетвориться на сірий.
Коли додасте всі інгредієнти, варто вдатися до однієї хитрості, і тоді ваша страва точно буде повітряною - збийте пюре вінчиком! Після такої процедури ніяких грудочок точно не має залишитися.
Якщо раптом страва вдалася надто рідкою, знайте, ось як зробити так щоб пюре загусло:
- вбийте сире яйце кімнатної температури;
- додайте трохи крохмалю;
- додайте трохи тертого сиру;
- відваріть окремо кілька картоплин й додайте в готове пюре;
- дайте пюре настоятися (каструлю варто у щось замотати), і воно може стати густішим.
Ще один варіант - доварити картоплю на дуже повільному вогні, постійно помішуючи - така хитрість допоможе гарніру загуснути.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
22-03-2023, 01:40
0
2 300