RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Шоколадний пиріг - досить легкий у приготуванні десерт, у якого величезна кількість шанувальників. Він чудово поєднується з чаєм або кавою, а також із соком та іншими напоями.

Готують такі пироги як на свята, так і в якості щоденного частування.



Шоколадний пиріг на воді без яєць і молока - рецепт
Один з найпростіших рецептів цього смачного десерту. Будьте впевнені - такий пісний шоколадний пиріг вологий вийде і ідеально прикрасить святковий стіл, а також чудово підійде для буденного чаювання.

Інгредієнти:
вода - 250 мл;
какао - 3 ст. л.;
борошно - 18 ст. л.;
рафінована олія - 8 ст. л.;
сода - 1 ч. л.;
оцет - 3 ч. л.
Для аромату деякі господині додають у тісто ванільний цукор - до 10 г.

Спосіб приготування:
Спочатку обов'язково просіваємо борошно з какао, додаємо до них цукор і ретельно перемішуємо всі інгредієнти.
Після цього акуратно вливаємо воду і також перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса без грудочок.
Гасимо соду в оцті, додаємо її в тісто і ще раз гарненько перемішуємо.
Переливаємо тісто в форму для запікання, відправляємо в духовку і печемо 40 хвилин при 170 градусах.
Готовий пиріг можна прикрасити за смаком і відповідно до уподобань. Наприклад, не забороняється полити його шоколадною помадкою або джемом, а також посипати горіхами, родзинками або фісташками.

У будь-якому випадку такий соковитий шоколадний пиріг точно порадує ваших домочадців або гостей.

Шоколадний пиріг з вишнею - рецепт
Це теж досить простий пиріг без яєць, який готується швидко і з задоволенням.

Інгредієнти:
вишні без кісточок - 500 г;
міцна кава - 1 чашка;
борошно - 1,5 чашки;
какао - 1/3 чашки;
цукор - 1 чашка;
рослинна олія - 0,5 чашки;
сода - 1 ч. л.;
яблучний оцет - 1 ст. л.
Для посилення смаку у тісто додають одну чайну ложку солі, але це не обов'язково.

Спосіб приготування:
Для початку промиваємо вишню і видаляємо з ягід кісточки. Всі сухі інгредієнти з'єднуємо в одній ємності і перемішуємо.
Вливаємо заварену і попередньо охолоджену каву, додаємо погашену соду в оцті і рослинне масло, після чого знову ретельно перемішуємо до однорідності.
Тісто переливаємо уформу, додаємо в нього вишню і відправляємо в духовку на 40 хвилин.
Випікати найкраще такий пиріг при 200 градусах.

Шоколадний пиріг у мультиварці - що важливо знати
Якщо у вас є така можливість, то можна спекти шоколадний пиріг у мультиварці. Для цього достатньо залити приготоване тісто у форму, вибрати режим "Випічка" і почекати 40-50 хвилин.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
22-03-2023, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 3 002

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.