RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами

На підтримку студентів-захисників у ПВНЗ "Буковинський університет" організували Благодійний культурно-мистецький марафон
З нагоди 209-ї річниці від дня народження генія української нації – Тараса Шевченка – у Приватному вищому навчальному закладі "Буковинський університет" відбувся Благодійний культурно-мистецький марафон "Борітеся – поборете!". Студенти та викладачі в такий спосіб не лише вшанували пам’ять про видатного митця, а й зробили добру справу – зібрали чималу суму на потреби армії.



Всі ми відчуваємо, що жорстока війна триває і знаємо, що територіальну цілісність нашої держави захищають кращі сини та доньки українського народу, серед них і студенти ПВНЗ "Буковинський університет", які з перших днів війни обороняють наші землі.

Ні для кого не секрет, що ПВНЗ "Буковинський університет" багатий справжніми талантами, які щоразу вражають. Глядачі та поціновувачі мистецтва вкотре мали можливість насолодитися прекрасним словом Кобзаря з уст студентів, акторська майстерність яких просто вражає. Не оминули увагою і нещодавні трагічні події – нелюдський розстріл героя, останніми словами якого були: "Слава Україні!".



Справжнім відкриттям благодійного марафону стали першокурсниці Софія Аузяк, яка декламувала власні поезії, й Анастасія Савчук, яка чуттєво грала на скрипці та щемливо виконувала музичну композицію "Біля тополі". Розчулила присутніх пісня "Думи мої, думи мої… " на слова Тараса Шевченка та "Два кольори" на слова Дмитра Павличка в професійному виконанні Вадима Балашова. Надзвичайно щиро й проникливо прозвучали музичні твори "Фортеця Бахмут", "Чути гімн", "Пісня за Україну", "Ой у лузі червона калина" у виконанні студентів різних курсів. Другокурсники кандидат в майстри спорту з бойового мистецтва дзюдо Дар’я Николюк та Максим Богуш виконали спортивний номер, що перехоплював подих.



До благодійного марафону долучилися всі небайдужі студенти та викладачі. Спільними зусиллями зібрали 21 000 гривень, які перерахували студентам-захисникам, що обороняють нашу державу.

Для наших захисників дуже важлива така підтримка. З такою ініціативною та талановитою молоддю тил справді міцніє, а з такими сильними й відважними студентами, які відклали навчання та без страху взяли до рук зброю, міцніє українська армія та держава загалом.



Адреса: м. Чернівці, вул. Дарвіна, 2-А
Т.: 0372 52 00 12, +38 095 445 97 90
Site: bukuniver.edu.ua
Facebook: pvnzbukuniver
Instagram: bukuniver
bukuniver@bukuniver.edu.ua


Поезія Софії Аузяк


Настане день
І коли настане день,
Закінчиться війна
І як раніше, вже не буде,
І зло усіх нас омина,
Та переможуть ЛЮДИ!
Ті ЛЮДИ, що зовуть себе народ,
Народ той сильний ‒ УКРАЇНЦІ!
І переможе же добро,
Адже то все пусте, є зло.
Та ХЛОПЦІ ті, що зараз за нас там б'ються,
Ті ХЛОПЦІ і ДІВЧАТА, яким подяка за життя,
За їхній дух, терпіння та сміливість,
За правду та любов до УКРАЇНИ.
Бої за що?
Бої за кожного із нас, за світле мирне небо,
Бої за УКРАЇНУ, нашу РІДНУ ЗЕМЛЮ.
Спитають нас:
"Воєюте за що?"
За мир, за те щасливеє життя, за світлі небеса та без ракет,
За РІДНУ ЗЕМЛЮ нашу, в якої є ім'я,
Ім'я одне ‒ це УКРАЇНА!
А за що воюєш ти?
Ворог наш.
Що ти не наш, але на нашій ти землі.
Чужий ти і не знаєш взагалі нічого.
Все блудиш, блудиш та загубишся ти скоро!
Твоя та битва є за що?
А відповідь правдиву ти не скажеш.
Війна – це страх, а страх – це є розруха,
Розруха миру, радості, добра…
Але ж настане день,
Коли та скінчиться війна.
І зараз бій той наш не марний,
Марнота все оте, що є від них.
І прийде же весна, і будуть всі співати,
Співати про КРАЇНУ, яка пережила колись ось це.
І буде МИР та злагода усюди!
І шану віддаємо ВАМ, ЗАХИСНИКИ ВИ НАШІ,
Що б'єтесь зараз…
Та полягли за нас усіх:
За тебе, мене і нас разом.
І буде МИР, от тут, у нас, в КРАЇНІ!
В КРАЇНІ, що вистояла зло,
У нашій рідній УКРАЇНІ!


Софія Аузяк









Редактор: Марія Фернюк
16-03-2023, 19:00
Коментарів 0 Переглядів 5 627

Теги -

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник

У 2012 році військовий закінчив економічний факультет
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги