RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Вчені визначили, які звичні продукти здатні знижувати рівень цукру у крові, тим самим захищаючи від розвитку переддіабетного стану та діабету.

Про це повідомляє ресурс Health Line.



Броколі
Дослідження показують, що броколі має потужну антидіабетичну дію, допомагає підвищити чутливість до інсуліну та знизити рівень цукру в крові та маркери окислювального стресу.

Паростки броколі є концентрованим джерелом глюкозинолатів, таких як глюкорафанін. Вони допомагають підвищити чутливість до інсуліну та знизити рівень цукру в крові у людей з діабетом 2 типу, якщо їх додавати у вигляді порошку або екстракту.

Крім того, споживання хрестоцвітих овочів пов’язано зі зниженням ризику діабету 2 типу. Найбільше користі у сирих або злегка приготованих на пару овочах. Варто до них додавати порошок із насіння гірчиці.

Кефір і йогурт
Дослідження пов’язують споживання кефіру та йогурту з покращенням контролю цукру в крові.

Наприклад, одне 8-тижневе дослідження за участю 60 людей з діабетом 2 типу показало, що вживання 20 унцій (600 мл) кефіру, йогурту, багатого на пробіотики, на день значно знизило рівень цукру в крові.

Йогурт також може підвищити рівень цукру в крові. 4-тижневе дослідження за участю 32 дорослих показало, що споживання 5 унцій (150 грамів) йогурту щодня покращує рівень інсуліну та цукру в крові після їжі порівняно з вихідним рівнем.

Яйця
Дослідження за участю 42 дорослих із надмірною вагою або ожирінням і перед діабетом або діабетом 2 типу показало, що вживання одного великого яйця на день призвело до значного зниження рівня цукру в крові на 4,4%. А також до покращення чутливості до інсуліну порівняно із замінником яєць.

Під час 14-річного спостереження за участю 7002 дорослих корейців часте споживання яєць від двох до чотирьох порцій на тиждень було пов’язане з на 40% нижчим ризиком діабету порівняно зі споживанням яєць раз або рідше на тиждень. Такі результати були у чоловіків, але не у жінок.

Яблука
Яблука містять розчинну клітковину та рослинні сполуки, включаючи кверцетин, хлорогенову кислоту та галову кислоту, які можуть допомогти знизити рівень цукру в крові та захистити від діабету.

Дослідження, яке включало дані понад 187 000 людей, показало, що часте споживання певних фруктів, зокрема чорниці, винограду та яблук, було пов’язане зі значно меншим ризиком діабету 2 типу.

Дослідження за участю 18 жінок показало, що вживання яблук за 30 хвилин до рисових страв значно знижує рівень цукру в крові після їжі в порівнянні з вживанням лише рису.

Авокадо
Ці плоди багаті корисними жирами, клітковиною, вітамінами та мінералами. Численні дослідження показали, що авокадо може допомогти знизити рівень цукру в крові та захистити від розвитку метаболічного синдрому, високого кров’яного тиску і високого рівня цукру в крові, що підвищує ризик хронічних захворювань.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
12-03-2023, 00:40
Коментарів 0 Переглядів 2 183


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.