RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Чим замінити яйця у випічці та як правильно це робити: альтернативи


Багато хто думає, що яйця - незамінний інгредієнт будь-якої смачної випічки. Також деякі люди не можуть вживати яйця з різних причин. Однак, такий простий інгредієнт можна легко замінити у будь-якій випічці.

Про це повідомила нутриціолог Аліна Олійник в Instagram.



Для чого яйця у випічці

Яйця розпушують випічку, надають їй вологість, розсипчастість та легкість.

Яєчний білок - емульгатор, завдяки якому зв'язують інгредієнти з жиру та рідини. А яєчні білки при нагріванні загущуються, граючи роль структуроутворюючого елемента.

Загалом яйце на 75% складається з води, у багатьох випадках достатньо додати до тіста воду і добре збити міксером.

Чим можна замінити

Бананове пюре


Потрібно перетерти банан та додати у страву. Орієнтуйтесь на розмір яйця, саме стільки треба додавати й пюре.

Нутриціолог каже, що банани досить солодкі, тому варто зменшити кількість цукру у страві.

Можна використати яблучне, сливове, абрикосове та бананове пюре з розрахунку 1 яйце = 3 ст. л. пюре.

Насіння льону

Необхідно саме перемелене насіння. Замість 1 яйця - 1 ст. л. пудри, попередньо розчинивши її у 3 ст. л. води. Добре розмішайте і дайте постояти. Консистенція має нагадувати сире яйце.

"Від льону у випічці з’явиться приємний горіховий посмак, а текстура буде більш щільною. Насіння чіа - 1 ч. л. розмеленого насіння чіа + 2-3 ст. л. води", - йдеться у повідомленні.

Газована вода

Вода з бульбашками забезпечить насичення тіста повітрям, а це додасть пухкості та легкості страві.

Приблизно 60 г газованої води стане чудовим замінником 1 яйця. Вона допоможе зберегти "повітряність". Орієнтуйтесь на звичну густину страви, яку готуєте.

Якщо потрібні замінити білок або жовток

Якщо у випічці потрібні лише яєчні білки, то найкращим варіантом буде аквафаба (в'язка рідина, отримана в результаті відварювання різних бобових). Щоб замінити 1 яєчний білок, потрібно 3 столові ложки (45 г) аквафаби.

Експерт каже, якщо потрібні лише яєчні жовтки, то можна використати соєвий лецитин.

1 великий яєчний жовток = 1 ст. л. (14 г) порошку соєвого лецитину.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
11-03-2023, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 2 340

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.