Брауні люблять дорослі та діти, і не дивно – цей шоколадний десерт швидко став популярним. Приготувати брауні зовсім не складно і вже є багато рецептів, які сподобаються навіть тим, хто намагається схуднути.
Як приготувати брауні без борошна та масла, розповіла на своєму YouTube-каналі відома кулінарка Лілія Цвіт.
Що вам знадобиться
Очищені банани – 500 г (4-5 шт.) Яйця – 4 шт. Мед (або цукор) – 2 ст. ложки Ванілін - щіпка Какао - 120 г Розпушувач - 2 ч. ложки Як приготувати брауні Кулінарка рекомендує використовувати для брауні банани, що дозріли, і навіть трохи перезрілі - аромат тоді буде яскравішим. Банани потрібно нарізати шматочками, додати яйця та мед. Якщо банани досить солодкі, можна обійтися без додаткового підсолоджувача.
Далі всю масу слід подрібнити блендером до однорідного стану. В отриману масу висипаємо какао, яке не лише надає шоколадного смаку, а й замінює борошно. А також додаємо розпушувач. Перемішуємо масу і ще раз перебиваємо блендером, щоб не було грудочок.
Форму для випікання застеляємо пергаментним папером і виливаємо отриману масу. Лопаткою акуратно вирівнюємо та розподіляємо у формі.
А потім відправляємо до розігрітої духовки. Випікаємо близько 1 години при температурі 160 градусів.
Дістаємо брауні з духовки та даємо охолонути. А поки - робимо глазур. Беремо чорний шоколад та вершки 20%. Розтоплюємо інгредієнти у мікрохвильовій печі короткими імпульсами.
Теплою глазур'ю змащуємо брауні та даємо повністю охолонути. А потім можна нарізати десерт на порції.
Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.
22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".
В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.