Що приготувати на вечерю: три бюджетних рецепти

новини / Новини Чернівців / Смачні рецепти
4 363
0

Що приготувати на вечерю недорого - вічно актуальне питання для всіх, хто готує собі сам.

Якщо фантазія вичерпалася, а дорогих продуктів в холодильнику немає - пропонуємо приготувати недорогу і нескладну страву.



Іспанська тортилья (омлет з картоплею)

Інгредієнти:
картопля - 500 г;
яйця - 4 шт.;
молоко - 30 мл;
лук - 1 шт.;
соняшникова олія - 100 г;
сіль, перець мелений, спеції за смаком.

Картоплю почистити, помити і нарізати приблизно однаковими тонкими часточками. Цибулю нарізати дрібними кубиками. На сковороду налити 100 мл олії і добре прогріти. У гарячу олію викласти картоплю і смажити 10 хвилин, періодично помішуючи. Потім додати в сковороду цибулю і смажити все разом до готовності картоплі (ще приблизно 20 хвилин).

Картоплю з цибулею процідити через сито або вибрати з сковорідки шумівкою, і злити олією. Яйця збити віночком з молоком і посолити. Залити яєчною сумішшю смажену картоплю і залишити разом на 5 хвилин.

Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії і викладіть яєчно-картопляну суміш. Розрівняйте лопаткою. Смажте на середньому вогні 5-8 хвилин, поки яйця не загуснуть. Потім акуратно перевернути тортилью на іншу сторону за допомогою широкої миски або кришки від сковорідки. Смажити тортилью з іншого боку ще приблизно 3 хвилини, злегка остудити в сковороді і подавати на вечерю.

Гречана каша з тушонкою

Гречку можна замінити на будь-яку іншу улюблену крупу.

Інгредієнт:
гречка - 1 стакан;
вода - 2 склянки;
тушонка - 500 г;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
соняшникова олія - 2 ст. л.;
сіль, перець за смаком.

Гречку промити кілька разів, залити холодною водою і варити на невеликому вогні до готовності (приблизно 25 хвилин). Цибулю дрібно нарізати, а моркву натерти на тертці. У сковороді розігріти олію і обсмажити овочі 3-5 хвилин. Додати в сковороду вміст з банки тушонки і смажити, поки не розтане весь жир. Потім додати в сковороду готову гречку і перемішати. Готувати все разом кілька хвилин. В кінці посолити і приправити страву за смаком, і подавати до столу.

Куряча печінка по-грузинськи

Дуже смачна печінка з приголомшливим ароматом готується буквально за 15 хвилин. Кінзу в рецепті можна замінити петрушкою.

Інгредієнт:
куряча печінка - 400 г;
помідори - 1 шт.;
лук - 1 шт.;
кінза або петрушка - 1 пучок;
часник - 3 зубчики;
борошно (для панірування) - 2 ст. л.;
соняшникова олія - 2 ст. л.;
сіль, приправи за смаком.

Печінку промити і почистити від плівок. Крупно нарізати. Обваляти кожен шматочок печінки в борошні. У сковороді розігріти соняшникову олію. Викласти печінку в сковороду і обсмажити до готовності (приблизно 15 хвилин). Під час смаження не солити, інакше продукт стане жорстким. Помідор нарізати невеликим кубиком, зелень і часник дрібно порубати, а цибулю нарізати півкільцями.

До готової печінки додати нарізані овочі та зелень, посолити і поперчити, перемішати. Залишити на 10 хвилин для просочення і подавати до столу. Якщо вам не подобається смак свіжої цибулі - її можна додатково посмажити.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

08:20
Росіяни знову просунулися на Донеччині
08:00
2 квітня: яке сьогодні свято, традиції
07:55
На Буковині попрощаються із чотирма воїнами, які загинули у боях проти окупантів
07:45
Історичний матч "Буковина" - "Вікторія" та зізнання у "вказівці Запаранюка не з'являтися на сесію": головні новини минулої доби
07:30
Планові знеструмлення: де на Буковині 2 квітня не буде світла
07:00
Погода на Буковині 2 квітня
02:00
Розчинна проти заварної: ось яка кава корисніша насправді
01:45
5 неефективних вправ, які варто припинити виконувати у спортзалі

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм