Святковий шоколадний торт можна спекти без зайвої мороки, розкатування, вимішування і навіть духовки.
Як порадувати рідних та близьких смакотою, розповіли на YouTube-каналі Onyshkevychi.
Складники
Для тіста:
Яйця - 2 шт. Цукор - 200 г Молоко - 300 мл Олія - 100 мл Борошно - 300 г Какао - 40 г Розпушувач - 10 г Сода - 1/2 ч. л. Оцет - 1 ст. л. Для крему:
Молоко - 500 мл Пудинг - 1 уп. (40 г) Цукрова пудра - 100 г. Сметана (20%) - 300 г Для глазурі:
Шоколад (чорний 57-80%) - 80 г Олія - 30 мл
Покрокове приготування
В миску вбийте яйця і збийте в піну. Додайте цукор і перемішайте до однорідності. Додайте молоко, олію і ретельно перемішайте. Розчиніть соду в оцті, додайте до маси і перемішайте.
З'єднайте в окремій ємності сухі інгредієнти: борошно, какао, розпушувач. Додайте суху масу до рідких інгредієнтів і замісіть тісто консистенції густої сметани.
Розігрійте пательню, змастіть вершковим маслом і випікайте коржі, викладаючи по дві столові ложки тіста. Якщо маса дуже густа, можна додати трохи молока.
Випікайте під кришкою кожен корж. З одного боку 4-5 хвилин, з іншого - 2-3 хвилини без кришки.
Приготуйте крем. Всипте у миску пудинг і вилийте третину холодного молока від загальної маси. Решту перелийте в каструлю і поставте на вогонь і влийте розчинений пудинг. Постійно перемішуйте масу, дайте їй закипіти і одразу заберіть з вогню. Перекладіть крем в іншу ємність і накрийте плівкою в контакт.
Збийте сметану з цукровою пудрою і додайте охолоджений пудинг, перемішайте все разом міксером або вінчиком.
Зберіть торт, перемастивши коржі кремом. Дайте постояти пару годин, а потім прикрасьте на свій смак, залийте зверху глазур'ю (розтопіть шоколад і додайте олію).
Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.
"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.