Для приготування смачної поживної страви нашвидкуруч, для якої потрібно небагато продуктів, хорошим варіантом може стати знаменита шакшука, як покращена альтернатива яєчні на сніданок.
Легким рецептом соковитої страви з яєць, підсмажених в особливому соусі із сиром, поділився кулінар Євген Клопотенко у своєму
Instagram.
Як зазначив зірка шоу "Майстер Шеф", шакшука "настільки прекрасна, що про авторство страви сперечаються як араби, так і марокканці, ізраїльтяни та єменці".
А готувати цей кулінарний витвір, який не потребує тривалого часу та зусиль, експерт рекомендує ось як.
Інгредієнти - що нам потрібно:яйця - 3 штуки,
стиглі томати - 1-2 штуки,
сір типу фета - 100 грамів,
цибулина - лише четвертинка,
часник - 1 зубчик,
болгарський перець - половинка,
цукіні - половинка,
томати пілаті - 300 грам,
петрушка - невеликий пучок,
оливкова олія - 1 чайна ложка,
зіра - 1 щіпка,
сіль - на смак.
Як готувати шакшуку:нарізаємо стиглі томати кубиками,
додаємо подрібнений зубчик часнику та 1/4 цибулини,
туди ж відправляємо половинку болгарського перцю та половину цукіні,
змішуємо отриману овочеву суміш з 300 г томатів пілаті...
...додаємо сіль та 1 ч.л. оливкової олії,
тепер всю овочеву суміш слід обсмажувати протягом 5-7 хвилин,
далі додаємо щіпку зіри, 3 яйця та 100 г сиру типу фета,
шакшуку потрібно тушкувати 7-10 хвилин, і вже в готову страву останнім штрихом додаємо подрібнену петрушку.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
11-02-2023, 01:30
0
1 631