Готуємо розпушувач для тіста самостійно: рецепт з 4 інгредієнтів

новини / Новини Чернівців / Смачні рецепти
1 903
0

Буває так, що в процесі замішування тіста у вас не виявиться вдома розпушувача. Проте не поспішайте йти до магазину. Цей інгредієнт можна легко зробити з продуктів, які точно будуть у вашому холодильнику.

Як зробити розпушувач для тіста вдома - читайте нижче в матеріалі.



Що потрібно
Для приготування розпушувача візьміть:

харчову соду - 3 чайних ложки
пшеничне борошно - 3 чайних ложки
картопляний чи кукурудзяний крохмаль - 3 чайних ложки
лимонну кислоту - 1,5 чайної ложки

Покрокове приготування
У мисці з'єднайте лимонну кислоту та соду. Перед використанням соду можна просіяти через сито, щоб не було згустків. А лимонну кислоту - додатково подрібнити, щоб зменшити розміри кристаликів.

Після цього додайте борошно та крохмаль. Перемішайте всі інгредієнти до однорідності. Важливо змішати все до того, як почнеться реакція соди та лимонної кислоти.

Готову суміш зберігайте в герметичній ємності у темному та сухому місці. За дотримання усіх умов зберігання домашній розпушувач буде довго зберігатися та не псуватися.

Чим можна замінити розпушувач

Харчова сода
Її можна використовувати як розпушувач і без додаткових інгредієнтів. Чудово підійде для тіста, де є інгредієнти з кислою реакцією: кисломолочні продукти, фруктові пюре або соки, лимонна кислота або оцет, мед.

Одна чайна ложка соди заміняє чайну ложку розпушувача. Її можна загасити оцтом, проте досвідчені господині кажуть, що це не обов'язково.

Алкоголь
Спирт знижує клейкість борошна та надає тісту повітряності. Коньяк і ром добре справляються з розпушуванням бездріжджового пісочного тіста, горілку краще додавати до дріжджового тісто, особливо на опарі.

Запах і смак алкоголю випаровуються під час випікання, тому за це можете не турбуватися.

Мінеральна газована вода
Головна роль розпушувача - це наситити тісто вуглекислим газом, щоб воно стало повітряної консистенції. Мінералка з цим також чудово впорається. Але якщо берете мінеральну воду, не додавайте ще й звичайну, інакше тісто буде зіпсованим.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.