RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Завтра, 10 лютого, на кордоні з Румунією офіційно відкриютьміжнародний автомобільний пункт пропуску "Дяківці – Раковець".

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України, пише molbuk.ua



У новому пункті пропуску визначений цілодобовий режим роботи для пішохідного, автомобільного (включно з автобусами), крім вантажного сполучення. Роботи з реконструкції прикордонної інфраструктури завершені в повному обсязі.



На першому етапі здійснюватиметься пропуск порожніх вантажівок і цистерн.

Запланована пропускна спроможність на добу – до 300 одиниць транспортних засобів та 1550 громадян. Передбачені 6 смуг руху для оформлення авто та окрема смуга руху для осіб, які перетинають кордон у пішому порядку.

Відкриттям нового пункту пропуску сподіваються розвантажити черги на КПП "Порубне".

Пункт пропуску "Дяківці" планували відкрити ще до кінця 2022 року. Проте терміни перенесли через затримку в роботах та зміну підрядника.

10 листопада в області відкрили пункт пропуску "Красноїльськ". Наразі він працює для легкових авто та порожніх вантажівок.

Обидва пункти пропуску - "Красноїльськ" та "Дяківці" - довгобуди. Їх будівництво розпочали ще у 2015 році. У серпні минулого року на добудову пунктів пропуску з резервного фонду держбюджету виділили 115 мільйонів гривень.

Зокрема, у грудні 2013 року було підписано грантову угоду для реалізації проекту транскордонного співробітництва “Облаштування міжнародних автомобільних пунктів пропуску “Красноїльськ”, “Дяківці”. Розпорядником коштів будівництва була Державна фіскальна служба України.

Загальний бюджет проекту становив 5,5 млн.євро, кошти мав виділити Євросоюз.

Роботи здійснювалися і частину об’єктів навіть збудували. Були зведені приміщення: адмінкорпус, місця для митників та прикордонників. Не було тільки заїздів до цих об’єктів.

Але у 2016 році роботи припинили, адже підрядник не зміг прозвітувати про використані кошти. У 2017 році через недоцільно використані кошти, перевищення вартості робіт і відсутність звіту Євросоюз відмовився продовжувати фінансування проекту. Підрядники не змогли відповісти, куди і як витратили мільйони євро.

З тих пір почалися майже щорічні обіцянки, що пункти пропуску "Красноїльсь" та "Дяківці" запрацюють. І це тривало за кожного голови Чернівецької ОДА. Але коштів на продовження будівництва не було.

У 2017 році Олександр Фищук розповів, що наявність на Буковині одного пункту пропуску "Порубне" недостатня. Тому Президент України дав доручення щоб до зустрічі Президента України та президента Румунії у Чернівецькій області вони мали змогу відкрити два пункти пропуску - це "Красноїльск" та "Дяківці". Але не було відкриття.

Так само про відкриття двох пунктів пропуску казав і тодішній голова Чернівецької ОВА Сергій Осачук. Мовляв, на початку 2020 року на Буковині відкриють два нові пункти пропуску українсько-румунського кордону "Дяківці" та "Красноїльськ".

У січні 2020 року посадовець сказав, що наразі Державна фіскальна служба завершує відшкодовувати всі незакриті рахунки підряднику, який упродовж останніх років будував ці пункти пропуску.

"Зокрема, КПП "Красноїльськ" зараз повністю визволене від будь-яких позовів, і триває процедура передачі на баланс Буковинській митниці, яка стане головним підрядником, і буде добудовувати в цьому році ці пункти перетину кордону. Вони також у готовності 70-80 відсотків", – зазначив тоді ексголова ОДА.

Також керівник Державної митної служби України Максим Нефьодов, будучи на посаді, заявляв, що до кінця 2020 року в Чернівецькій області добудують два нові пункти пропуску. Але все знову ж таки залишилося на рівні обіцянок.

Потім влада заявляла, що будівництво контрольно-пропускних пунктів "Дяківці" та "Красноїльськ" планують завершити до кінця 2021 року. Там вже тривали внутрішні та зовнішні роботи, замінювали вікна, прокладали електрику і комунікації. Та об'єкти залишилися закритими.

У 2021 році до КПП "Дяківці" нарешті зробили дорогу, також ремонтували дорогу до КПП "Красноїльськ". Щоправда, пункти так і не запрацювали.

У 2022 році вже прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна відкриє два нових пункти пропуску з Румунією: "Дяківці" й "Красноїльськ". Це допоможе розвантажити рух через кордон.

"Україна веде перемовини з нашими європейськими сусідами, аби запустити спільні пункти пропуску та спільно проводити митний контроль, що ще більше прискорить процес проходження митниці", - заявив Шмигаль.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber |
Редактор: Галина Олійник
9-02-2023, 13:36
Коментарів 0 Переглядів 2 290

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.