RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Смажені пиріжки люблять всі, тому що це незвичайне блюдо швидко втамовує голод.

Зовсім не обов'язково шукати поруч з будинком магазин такої продукції - можна зробити пиріжки самостійно. Як робити тісто на смажені пиріжки і з чим їх готувати - читайте у матеріалі.



Смажені пиріжки з картоплею без кефіру
Такі пиріжки готуються без додавання кефіру, зате з дріжджами - технологія приготування проста, а блюдо виходить дуже смачним.

Вам знадобляться:

Для тіста
борошно пшеничне - 3 склянки;
дріжджі сухі швидкодіючі - 7 гр;
цукор - 1 ст. л;
сіль - 1 ч. л;
вода - 300 мл;
олія рослинна - 50 гр.

Для начинки
картопля - 500 гр;
цибуля ріпчаста - 1 шт;
сіль, перець - за смаком.

У чашці змішати дріжджі, цукор, сіль, теплу воду і 5 ст.л просіяного борошна. Перемішати, накрити кришкою або тарілкою, залишити в темному сухому місці на 20-30 хвилин. Після цього влити рослинну олію і всипати просіяне борошно, що залишилося. Розмішати тісто ложкою, а потім - ретельно вимісити руками. Змастити глибоку ємність олією, викласти в неї тісто, накрити пакетом і прибрати на 1 годину в тепле місце.

Картоплю очистити, відварити, посолити і зробити пюре. Цибулю очистити, нарізати кубиками, обсмажити на олії до готовності, додати в пюре і перемішати. Посипати борошном стіл, дістати тісто, відірвати від нього кілька шматочків. З них сформувати кульки, залишити їх на 10-15 хвилин. Потім зробити з кульок коржі, на кожен викласти начинку і защіпнути края тіста. Налити в сковороду олію, викласти тісто, смажити пиріжки з двох сторін до золотистого кольору.

Пиріжки з капустою смажені - рецепт
Капуста - друга за популярністю начинка після картоплі, так що, якщо вам подобається такий варіант смажених пиріжків - сміливо записуйте рецепт.

Вам знадобляться:

Для тіста
пшеничне борошно - 2.5 склянки;
рослинна олія - 1 ст. л;
молоко - 1 склянка;
сухі дріжджі - 1 ч. л;
цукор - 0.5 ч. л;
сіль - 0.5 ч. л.

Для начинки
капуста білокачанна - 100 гр;
цибуля ріпчаста - 1 шт;
морква - 1 шт;
сіль, перець - за смаком;
рослинна олія - 1 ст. л;
томатна паста - 1 ст. л.

У глибоку миску вилити тепле молоко, розчинити в ньому дріжджі і цукор. Залишити на 5 хвилин, потім додати олію і сіль, перемішати. Пшеничне борошно просіяти двічі і потім додати в миску. Тісто вимішувати спочатку ложкою, а потім - руками. Коли борошно скінчиться, скатайте тісто в кулю, загорніть в рушник і приберіть в тепле місце на 1 годину.

Ріпчасту цибулю очистити, подрібнити, моркву натерти на тертці, капусту нашаткувати. На олії обсмажити моркву і цибулю протягом 5 хвилин, потім до них додати капусту, сіль і перець. Готувати начинку 10-15 хвилин, заливши томатною пастою.

Тісто розділити на кілька шматочків, з кожного сформувати корж. У центр коржів викласти начинку, защіпнути края. Обсмажувати пиріжки на сильно розігрітій сковороді, змащеній олією, по 5 хвилин з кожного боку.

Ситні смажені пиріжки з м'ясом

М'ясний фарш цілком можна використовувати як начинку для пиріжків - спробуйте і побачите, як ваші близькі з'їдять все за 5 хвилин.

Вам знадобляться:

Для тіста
борошно - 4 склянки;
молоко (або вода) - 350 мл;
дріжджі сухі активні - 1 пакетик;
цукор - 1 ч. л;
сіль - 1 щіпка;
олія рослинна - 1 ст. л.

Для начинки
фарш м'ясний - 600 гр;
часник - 2-4 зубчики;
цибуля ріпчаста - 1-2 шт;
вода - 3-4 ст. л;
сіль, перець - за смаком.

Ріпчасту цибулю очистити, дрібно нарізати, часник подрібнити. У миску викласти фарш, додати до нього цибулю і часник, посолити, поперчити, додати 3-4 ст.л води, ретельно перемішати. У просіяне борошно всипати дріжджі, додати сіль, цукор, рослинну олію і тепле молоко (воду). Замішувати тісто спочатку ложкою, а потім - руками, накрити рушником і прибрати на 40-50 хвилин в тепле місце.

Дістати тісто, обмяти, розділити на кілька шматочків. З них сформувати коржі, в центр викласти по 1 ч.л фаршу, защепити края тіста так, щоб вийшли трикутники. При цьому, важливо залишати в центрі отвір, не закриваючи його тестом - як фарш краще просмажиться. Смажити пиріжки на олії по 4-5 хвилин з кожного боку.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
8-02-2023, 01:15
Коментарів 0 Переглядів 20 659


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.