RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Пиріжки смажені, як у бабусі: 3 найкращі рецепти


Смажені пиріжки люблять всі, тому що це незвичайне блюдо швидко втамовує голод.

Зовсім не обов'язково шукати поруч з будинком магазин такої продукції - можна зробити пиріжки самостійно. Як робити тісто на смажені пиріжки і з чим їх готувати - читайте у матеріалі.



Смажені пиріжки з картоплею без кефіру
Такі пиріжки готуються без додавання кефіру, зате з дріжджами - технологія приготування проста, а блюдо виходить дуже смачним.

Вам знадобляться:

Для тіста
борошно пшеничне - 3 склянки;
дріжджі сухі швидкодіючі - 7 гр;
цукор - 1 ст. л;
сіль - 1 ч. л;
вода - 300 мл;
олія рослинна - 50 гр.

Для начинки
картопля - 500 гр;
цибуля ріпчаста - 1 шт;
сіль, перець - за смаком.

У чашці змішати дріжджі, цукор, сіль, теплу воду і 5 ст.л просіяного борошна. Перемішати, накрити кришкою або тарілкою, залишити в темному сухому місці на 20-30 хвилин. Після цього влити рослинну олію і всипати просіяне борошно, що залишилося. Розмішати тісто ложкою, а потім - ретельно вимісити руками. Змастити глибоку ємність олією, викласти в неї тісто, накрити пакетом і прибрати на 1 годину в тепле місце.

Картоплю очистити, відварити, посолити і зробити пюре. Цибулю очистити, нарізати кубиками, обсмажити на олії до готовності, додати в пюре і перемішати. Посипати борошном стіл, дістати тісто, відірвати від нього кілька шматочків. З них сформувати кульки, залишити їх на 10-15 хвилин. Потім зробити з кульок коржі, на кожен викласти начинку і защіпнути края тіста. Налити в сковороду олію, викласти тісто, смажити пиріжки з двох сторін до золотистого кольору.

Пиріжки з капустою смажені - рецепт
Капуста - друга за популярністю начинка після картоплі, так що, якщо вам подобається такий варіант смажених пиріжків - сміливо записуйте рецепт.

Вам знадобляться:

Для тіста
пшеничне борошно - 2.5 склянки;
рослинна олія - 1 ст. л;
молоко - 1 склянка;
сухі дріжджі - 1 ч. л;
цукор - 0.5 ч. л;
сіль - 0.5 ч. л.

Для начинки
капуста білокачанна - 100 гр;
цибуля ріпчаста - 1 шт;
морква - 1 шт;
сіль, перець - за смаком;
рослинна олія - 1 ст. л;
томатна паста - 1 ст. л.

У глибоку миску вилити тепле молоко, розчинити в ньому дріжджі і цукор. Залишити на 5 хвилин, потім додати олію і сіль, перемішати. Пшеничне борошно просіяти двічі і потім додати в миску. Тісто вимішувати спочатку ложкою, а потім - руками. Коли борошно скінчиться, скатайте тісто в кулю, загорніть в рушник і приберіть в тепле місце на 1 годину.

Ріпчасту цибулю очистити, подрібнити, моркву натерти на тертці, капусту нашаткувати. На олії обсмажити моркву і цибулю протягом 5 хвилин, потім до них додати капусту, сіль і перець. Готувати начинку 10-15 хвилин, заливши томатною пастою.

Тісто розділити на кілька шматочків, з кожного сформувати корж. У центр коржів викласти начинку, защіпнути края. Обсмажувати пиріжки на сильно розігрітій сковороді, змащеній олією, по 5 хвилин з кожного боку.

Ситні смажені пиріжки з м'ясом

М'ясний фарш цілком можна використовувати як начинку для пиріжків - спробуйте і побачите, як ваші близькі з'їдять все за 5 хвилин.

Вам знадобляться:

Для тіста
борошно - 4 склянки;
молоко (або вода) - 350 мл;
дріжджі сухі активні - 1 пакетик;
цукор - 1 ч. л;
сіль - 1 щіпка;
олія рослинна - 1 ст. л.

Для начинки
фарш м'ясний - 600 гр;
часник - 2-4 зубчики;
цибуля ріпчаста - 1-2 шт;
вода - 3-4 ст. л;
сіль, перець - за смаком.

Ріпчасту цибулю очистити, дрібно нарізати, часник подрібнити. У миску викласти фарш, додати до нього цибулю і часник, посолити, поперчити, додати 3-4 ст.л води, ретельно перемішати. У просіяне борошно всипати дріжджі, додати сіль, цукор, рослинну олію і тепле молоко (воду). Замішувати тісто спочатку ложкою, а потім - руками, накрити рушником і прибрати на 40-50 хвилин в тепле місце.

Дістати тісто, обмяти, розділити на кілька шматочків. З них сформувати коржі, в центр викласти по 1 ч.л фаршу, защепити края тіста так, щоб вийшли трикутники. При цьому, важливо залишати в центрі отвір, не закриваючи його тестом - як фарш краще просмажиться. Смажити пиріжки на олії по 4-5 хвилин з кожного боку.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
8-02-2023, 01:15
Коментарів 0 Переглядів 19 312

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.