Проста і швидка випічка завжди прийде на виручку, коли часу обмаль, та й витрачатися не дуже хочеться. Саме такий рецепт лимонного пирога, для якого знадобиться 1 яйце, вилка для збивання, духовка та ще трохи інгредієнтів, які майже завжди є під рукою.
Своїм способом поділилася кулінарка AlinaFooDee на каналі YouTube.
Складники на форму діаметром 20 см:
Яйце – 1 шт. Цукор – 120 г Ванільний цукор – 10 г Сіль – щіпка Лимон – 1 шт. Рослинна олія без запаху – 70 г Молоко – 200 г Борошно – 240 г Розпушувач – 10 г
Покрокове приготування
Підготуйте всі інгредієнти заздалегідь. Вони мають бути кімнатної температури.
Змішайте яйце зі щіпкою солі, цукром та ванільним цукром. Додайте олію без запаху.
Натріть цедру одного лимона та видавіть сік із нього. Додайте молоко, борошно та розпушувач. Перемішайте до однорідного стану.
Вистеліть дно форми пергаментом, змастіть стінки форми вершковим маслом та посипте невеликою кількістю борошна. Вилийте тісто у форму.
Випікайте пиріг 40-45 хвилин при 180 градусах. Перевірте готовність пирога дерев'яною шпажкою.
Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.
22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".
В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.