RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Відсьогодні, з 2 лютого, у тролейбусах та комунальних автобусах Чернівців запроваджують електронний квиток, або ж транспортну картку

Про це на брифінгу вчора, 1 лютого, сказав Чернівецький міський голова Роман Клічук, пише molbuk.ua



Безготівковими коштами у комунальному транспорті міста можна було розраховуватися ще з минулого року. Зараз же запроваджують електронний квиток. Придбати його проблем не буде, запевнив Клічук.

"Ми намагаємося зробити все можливе, щоби в комунальному транспорті не розраховувалися готівковими коштами. Бо знаємо: якщо є готівка, то обов’язково будуть зловживання, які дуже важко проконтролювати. Минулого року ми вже намагалися попереводити пасажирів на безготівковий розрахунок.

І вже з 2 лютого ми вводимо електронний квиток. Він буде використовуватися тими людьми, які не мають карточки, або їм незручно використовувати телефон чи QR-код. Його можна буде купити на зупинках, в торгових мережах. Пільговикам – пенсіонерам, учням – такі транспортні картки вже роздали", - розповів мер.

За його словами, електронний квиток дасть зможу проконтролювати кількість пасажирів.

"Сподіваюся, цей проєкт буде вдалим. А з першого березня плануємо відмовитися від готівки у комунальному транспорті взагалі", - додав Роман Клічук.

Раніше повідомлялося, що з 2 лютого у Чернівцях запускають продаж загальної транспортної картки. Наразі до реалізації готові 8 тисяч транспортних карток.

Довідка

Транспортна картка (електронний квиток) – це картка, яка має всередині багатофункціональний чіп з протоколом шифрування AES, завдяки якій можна розрахуватися за проїзд безготівковим способом. Вона буде представлена у 4 видах: “Загальна”, “Пільгова”, “Учнівська”, “Студентська”.

Транспортну картку “Пільгова” отримає кожен пільговик безкоштовно. Пільговики, які вже подали заявку на виготовлення пільгової транспортної картки, будуть сповіщені про її готовність за допомогою смс-повідомлення або телефонного дзвінка.

Транспортну картку “Загальна” можна буде придбати у мережевих магазинах роздрібної торгівлі. Такі точки продажу будуть відповідно забрендовані. Поповнювати її за номером можна на будь-яку кількість поїздок через термінали, інтернет-банкінг тощо.

Транспортні картки “Студентська” та “Учнівська” будуть видаватися централізовано через заклади освіти. Учні їздитимуть безкоштовно, тільки валідуючи картку. Студенти у комунальному транспорті їздять із 50% знижкою.

Як користуватися е-квитком?

Оплата за проїзд здійснюється за допомогою валідатора. Вони встановлюються на кожні двері транспортного засобу, щоб пасажири оплачували зручно за проїзд. Достатньо буде піднести картку до валідатора, і проїзд оплачено. Баланс по транспортній картці буде видно під час валідації картки.

Громадяни з правом пільгового проїзду і далі будуть користуватись транспортом безкоштовно. Так як і інші пасажири, вони повинні реєструвати свою поїздку через валідатор. Це так званий "нульовий квиток" для пільгових категорій, який дозволить вирішити проблему компенсацій за пільгові перевезення. У транспорті працюють контролери, які допомагатимуть валідувати транспортні картки.

Відповіді на будь-які запитання щодо е-квитка можна отримати за телефоном +380671113056.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber |
Редактор: Галина Олійник
2-02-2023, 10:35
Коментарів 4 Переглядів 3 790

Hаписав: Гість наталія, Коментарів: 0, Новин: 0, 2 лютого 2023 12:38
В новині:
Заявки подано в електронному вигляді на сайт Чернівецького тролейбусного управління ще у жовтні, квитків немає досі. Отримати інформацію про про стан заявок у тролейбусному управління неможливо, працює лище тел. диспетчерської служби. Немає контактних телефонів керівників, відповідальних!!!
Зараз вже отримують Е-квитки ті пільговики, що подавли заявки у грудні у ЦНАПі.

Hаписав: Гість Наталія, Коментарів: 0, Новин: 0, 2 лютого 2023 12:48
В новині:
" Пільговикам – пенсіонерам, учням – такі транспортні картки вже роздали", - розповів мер"- це відверта брехня!!! З тролейбусного управління на отримані е-заявки на їх сайт - НЕ ВИДАЛИ і неможливо нічого узнати

Hаписав: Синяк, Коментарів: 0, Новин: 0, 2 лютого 2023 13:30
В новині:
Підпільні типографіі в Магалі та Кучурові вже давно наштампували тисячі тих карток, всі молдавани мають ті картки. Їх запросто можна купити на базарах.

Hаписав: Гість Гість, Коментарів: 0, Новин: 0, 2 лютого 2023 19:20
В новині:
Цитата: Гість наталія
Заявки подано в електронному вигляді на сайт Чернівецького тролейбусного управління ще у жовтні, квитків немає досі. Отримати інформацію про про стан заявок у тролейбусному управління неможливо, працює лище тел. диспетчерської служби. Немає контактних телефонів керівників, відповідальних!!!
Зараз вже отримують Е-квитки ті пільговики, що подавли заявки у грудні у ЦНАПі.
ПІДТРИМУЮ. ТЕЖ ЗАЯВКУ ПОДАЛИ НА САЙТІ ЧТУ ЩЕ У ЖОВТНІ. ДО ЦИХ ПІР НЕ ОТРИМАЛИ КАРТКУ. ЩОСЬ МІСЬКА ВЛАДА ГЕТЬ ЗАБРЕХАЛАСЬ.


Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!