RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Майже кожна господиня зберігає яйця у холодильнику. Це має гарантувати їм довший термін придатності. Проте є ряд причин, через які варто відмовитися від звичного способу зберігання цього продукту. Або хоча б використовувати не у всіх випадках.

Про те, чому краще не залишати яйця у холодильнику, розповіли на ресурсі Cookist.



Чи обов'язково зберігати яйця в холодильнику
Майже всі компанії-виробники холодильників пропонують окремий лоток для яєць з усіма своїми блоками. Вважається, що охолодження яєць захищає їх від псування та знижує ризик харчового отруєння, спричиненого сальмонельозом, оскільки охолодження контролює розмноження цієї шкідливої бактерії.

Однак ось кілька аргументів за те, аби не залишати яйця у холодильнику.

Яйця, які зберігаються при кімнатній температурі, не псуються швидко. Не дарма їх у магазинах просто продають на прилавку, а не з холодильника.

Багато рецептів випічки рекомендують використовувати яйця, які зберігаються при кімнатній температурі, оскільки вони краще збиваються, ніж ті, що зберігаються в холодильнику.

Яйця, які тривалий час перебувають при низькій температурі, схильні до конденсації, коли їх виймають із холодильника і переносять у приміщення із кімнатною температурою. Це сприяє росту бактерій на яєчній шкаралупі.

Яєчна шкаралупа дуже тендітна річ, тому у холодильнику під впливом різких температурних перепадів, вона стає надмірно крихкою. У результаті вона може моментально тріснути, якщо холодне яйце опустити в воду, навіть не гарячу.

Те саме станеться, якщо зробити навпаки - тепле яйце різко охолодити, наприклад, поставити у холодильник. Пошкодження на яйці будуть помітні неозброєним поглядом.

При тривалому зберіганні яєць за низьких температур, на шкаралупі можуть з'явитися тріщини, там почнуть утворюватися і накопичуватися бактерії. Є ризик, при розбиванні яйця бактерії потраплять спочатку в яйце, а потім і в наш організм.

Однак, якщо ви підозрюєте, що яйця можуть бути заражені сальмонельозом, то їх обов'язково зберігати у холодильнику. Бо при кімнатній температурі вони можуть заразити інші яйця, тоді як охолодження вб’є шкідливі бактерії.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
1-02-2023, 00:15
Коментарів 0 Переглядів 2 397


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.