RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Чому не можна яйця зберігати у холодильнику?


Майже кожна господиня зберігає яйця у холодильнику. Це має гарантувати їм довший термін придатності. Проте є ряд причин, через які варто відмовитися від звичного способу зберігання цього продукту. Або хоча б використовувати не у всіх випадках.

Про те, чому краще не залишати яйця у холодильнику, розповіли на ресурсі Cookist.



Чи обов'язково зберігати яйця в холодильнику
Майже всі компанії-виробники холодильників пропонують окремий лоток для яєць з усіма своїми блоками. Вважається, що охолодження яєць захищає їх від псування та знижує ризик харчового отруєння, спричиненого сальмонельозом, оскільки охолодження контролює розмноження цієї шкідливої бактерії.

Однак ось кілька аргументів за те, аби не залишати яйця у холодильнику.

Яйця, які зберігаються при кімнатній температурі, не псуються швидко. Не дарма їх у магазинах просто продають на прилавку, а не з холодильника.

Багато рецептів випічки рекомендують використовувати яйця, які зберігаються при кімнатній температурі, оскільки вони краще збиваються, ніж ті, що зберігаються в холодильнику.

Яйця, які тривалий час перебувають при низькій температурі, схильні до конденсації, коли їх виймають із холодильника і переносять у приміщення із кімнатною температурою. Це сприяє росту бактерій на яєчній шкаралупі.

Яєчна шкаралупа дуже тендітна річ, тому у холодильнику під впливом різких температурних перепадів, вона стає надмірно крихкою. У результаті вона може моментально тріснути, якщо холодне яйце опустити в воду, навіть не гарячу.

Те саме станеться, якщо зробити навпаки - тепле яйце різко охолодити, наприклад, поставити у холодильник. Пошкодження на яйці будуть помітні неозброєним поглядом.

При тривалому зберіганні яєць за низьких температур, на шкаралупі можуть з'явитися тріщини, там почнуть утворюватися і накопичуватися бактерії. Є ризик, при розбиванні яйця бактерії потраплять спочатку в яйце, а потім і в наш організм.

Однак, якщо ви підозрюєте, що яйця можуть бути заражені сальмонельозом, то їх обов'язково зберігати у холодильнику. Бо при кімнатній температурі вони можуть заразити інші яйця, тоді як охолодження вб’є шкідливі бактерії.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
1-02-2023, 00:15
Коментарів 0 Переглядів 2 372


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.


Присутні віддали шану загиблим Героям Олександру Щербанюку та Василю Аксенину та відслужили молебень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.

Запрошуємо всіх разом підтримати та визначити кращі бренди Чернівців!