Чому не можна яйця зберігати у холодильнику?

новини / Новини Чернівців
2 602
0

Майже кожна господиня зберігає яйця у холодильнику. Це має гарантувати їм довший термін придатності. Проте є ряд причин, через які варто відмовитися від звичного способу зберігання цього продукту. Або хоча б використовувати не у всіх випадках.

Про те, чому краще не залишати яйця у холодильнику, розповіли на ресурсі Cookist.



Чи обов'язково зберігати яйця в холодильнику
Майже всі компанії-виробники холодильників пропонують окремий лоток для яєць з усіма своїми блоками. Вважається, що охолодження яєць захищає їх від псування та знижує ризик харчового отруєння, спричиненого сальмонельозом, оскільки охолодження контролює розмноження цієї шкідливої бактерії.

Однак ось кілька аргументів за те, аби не залишати яйця у холодильнику.

Яйця, які зберігаються при кімнатній температурі, не псуються швидко. Не дарма їх у магазинах просто продають на прилавку, а не з холодильника.

Багато рецептів випічки рекомендують використовувати яйця, які зберігаються при кімнатній температурі, оскільки вони краще збиваються, ніж ті, що зберігаються в холодильнику.

Яйця, які тривалий час перебувають при низькій температурі, схильні до конденсації, коли їх виймають із холодильника і переносять у приміщення із кімнатною температурою. Це сприяє росту бактерій на яєчній шкаралупі.

Яєчна шкаралупа дуже тендітна річ, тому у холодильнику під впливом різких температурних перепадів, вона стає надмірно крихкою. У результаті вона може моментально тріснути, якщо холодне яйце опустити в воду, навіть не гарячу.

Те саме станеться, якщо зробити навпаки - тепле яйце різко охолодити, наприклад, поставити у холодильник. Пошкодження на яйці будуть помітні неозброєним поглядом.

При тривалому зберіганні яєць за низьких температур, на шкаралупі можуть з'явитися тріщини, там почнуть утворюватися і накопичуватися бактерії. Є ризик, при розбиванні яйця бактерії потраплять спочатку в яйце, а потім і в наш організм.

Однак, якщо ви підозрюєте, що яйця можуть бути заражені сальмонельозом, то їх обов'язково зберігати у холодильнику. Бо при кімнатній температурі вони можуть заразити інші яйця, тоді як охолодження вб’є шкідливі бактерії.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
«За місяць робимо до 18 тонн»: як на підприємстві Буковини роблять натуральний сік — відео
40 651
Як квасити капусту: поради жительки Хмельниччини, яка готує її за давнім рецептом
21 347
«Дах – як решето, небо видно!»: на Буковині ветеран АТО просить допомогти із покрівлею
15 191
Проїхав понад 11 тисяч кілометрів на мотоциклі: у Чернівцях зустріли лікаря-мандрівника
12 059
Лікарям повідомили про підозру після смерті одеського мільйонера-забудовника
8 038
Назвали громади Буковини, які найбільше коштів виділяють на ЗСУ
7 048
Від золотої діадеми до операції “Запад”: краєзнавець оживив історію рідного села на Буковині
6 570
Замість спортивного об’єкта - житло: як ділянка під спорт у центрі Чернівців перетворилася на багатоповерхівку
6 347
У селах на Буковині спалах африканської чуми свиней: оголосили карантин
5 373
«Капуста дешева, а огірки вдвічі дорожчі»: скільки коштують на ринках Чернівців сезонні овочі
4 240


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.