RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Картопляна запіканка з грибами від одеського кухаря


Картопляна запіканка є чудовим варіантом для ситної вечері. Вона доволі проста у приготуванні, а її чудовий смак точно вразить ваших близьких. Весь секрет в особливому інгредієнті - соусі бешамель. Саме він надає соковитості і особливого аромату страві.

Рецептом картопляної запіканки із грибною начинкою поділився одеський шеф-кухар Андрій Величко у Facebook.



Картопляна запіканка з соусом бешамель

"Запіканка - страва дуже зимова і насичена смаком. Приготувавши її за цим рецептом, ви отримаєте універсальну страву, в якій у майбутньому зможете міняти інгредієнти та отримувати постійно новий смак, зберігаючи суть", - пише кулінар.

Інгредієнти:

1 кг картоплі
400 г печериць
400 г курячого фаршу
100 г твердого сиру (за бажанням)
3 яйця
Для соусу бешамель

50 г масла
50 г пшеничного борошна
600 мл молока
сіль, перець
спеції за бажанням - лавровий лист, духмяний перець, гвоздика, мускатний горіх

Як приготувати:

Картоплю потрібно нарізати тонкими пластинами завтовшки 2-3 мм. Залити холодною водою в каструлі, довести до кипіння і проварити 2-3 хвилини. Після цього злити воду, промити холодною проточною водою.
Гриби наріжте і підсмажте на олії. Тут головне - смажити на розпеченій сковороді, і краще невеликими частинами. Інакше гриби почнуть варитися. За бажанням під час обсмаження додайте трохи соєвого соусу, це посилить смак.
Для соусу бешамель в сотейнику з'єднайте борошно з маслом, розтопіть на повільному вогні. Коли маса почне смажитися і ставати золотистого кольору, влийте молоко. Робіть це, постійно помішуючи спочатку лопаткою, а потім вінчиком. Не допустіть, щоб утворилися грудочки.
Закиньте спеції, посоліть та продовжуйте нагрівання на середньому вогні при постійному помішуванні. Нагрійте соус до закипання, дайте хвилину покипіти і процідіть. Консистенція має вийти трохи рідкіше домашньої сметани. Але при охолодженні ставатиме густішою.
Форму для запікання змастіть маслом, застеліть пергаментним папером, який теж змастіть маслом. Далі викладіть половину картоплі. Розподіліть картоплю на дно форми і посоліть. Зверху - гриби, на них - курячий фарш. Також посоліть і поперчіть.
Викладіть решту картоплі і знову посоліть. Розрівняйте верхній шар і руками сильно утрамбуйте. У ній не повинно залишитися повітря.
Готовий соус бешамель змішайте з яйцями та залийте рівномірно запіканку. Зверху можна посипати натертим твердим сиром. Тоді отримаєте хрумку сирну скоринку.
Запікайте 30-40 хвилин при 170 С. Скоринка повинна стати золотисто-коричневою, а при проколюванні виделкою картопля не має бути сірою.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
29-01-2023, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 1 041

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.