Картопляна запіканка з грибами від одеського кухаря

новини / Новини Чернівців / Смачні рецепти
1 171
0

Картопляна запіканка є чудовим варіантом для ситної вечері. Вона доволі проста у приготуванні, а її чудовий смак точно вразить ваших близьких. Весь секрет в особливому інгредієнті - соусі бешамель. Саме він надає соковитості і особливого аромату страві.

Рецептом картопляної запіканки із грибною начинкою поділився одеський шеф-кухар Андрій Величко у Facebook.



Картопляна запіканка з соусом бешамель

"Запіканка - страва дуже зимова і насичена смаком. Приготувавши її за цим рецептом, ви отримаєте універсальну страву, в якій у майбутньому зможете міняти інгредієнти та отримувати постійно новий смак, зберігаючи суть", - пише кулінар.

Інгредієнти:

1 кг картоплі
400 г печериць
400 г курячого фаршу
100 г твердого сиру (за бажанням)
3 яйця
Для соусу бешамель

50 г масла
50 г пшеничного борошна
600 мл молока
сіль, перець
спеції за бажанням - лавровий лист, духмяний перець, гвоздика, мускатний горіх

Як приготувати:

Картоплю потрібно нарізати тонкими пластинами завтовшки 2-3 мм. Залити холодною водою в каструлі, довести до кипіння і проварити 2-3 хвилини. Після цього злити воду, промити холодною проточною водою.
Гриби наріжте і підсмажте на олії. Тут головне - смажити на розпеченій сковороді, і краще невеликими частинами. Інакше гриби почнуть варитися. За бажанням під час обсмаження додайте трохи соєвого соусу, це посилить смак.
Для соусу бешамель в сотейнику з'єднайте борошно з маслом, розтопіть на повільному вогні. Коли маса почне смажитися і ставати золотистого кольору, влийте молоко. Робіть це, постійно помішуючи спочатку лопаткою, а потім вінчиком. Не допустіть, щоб утворилися грудочки.
Закиньте спеції, посоліть та продовжуйте нагрівання на середньому вогні при постійному помішуванні. Нагрійте соус до закипання, дайте хвилину покипіти і процідіть. Консистенція має вийти трохи рідкіше домашньої сметани. Але при охолодженні ставатиме густішою.
Форму для запікання змастіть маслом, застеліть пергаментним папером, який теж змастіть маслом. Далі викладіть половину картоплі. Розподіліть картоплю на дно форми і посоліть. Зверху - гриби, на них - курячий фарш. Також посоліть і поперчіть.
Викладіть решту картоплі і знову посоліть. Розрівняйте верхній шар і руками сильно утрамбуйте. У ній не повинно залишитися повітря.
Готовий соус бешамель змішайте з яйцями та залийте рівномірно запіканку. Зверху можна посипати натертим твердим сиром. Тоді отримаєте хрумку сирну скоринку.
Запікайте 30-40 хвилин при 170 С. Скоринка повинна стати золотисто-коричневою, а при проколюванні виделкою картопля не має бути сірою.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Зросте мінімальна зарплата та курс валют: що передбачає державний бюджет на 2026 рік
5 189
Вчителька з села Розтоки написала перший роман «Анна» на діалекті Буковинської Гуцульщини
4 860
Понад 40 років навчала української мови та літератури: не стало багаторічної викладачки коледжу у Чернівцях
3 564
Півтори тисячі років під ногами. Поблизу центру Чернівців виявили унікальну пам’ятку
2 903
У Чернівцях попрощалися з диригентом Володимиром Шнайдером
2 698
«Ці діти пожертвували своїми життями»: у ліцеї Чернівців – уже 14 загиблих на війні випускників
2 549
Зеленський відзначив високими нагородами двох педагогів з Буковини
2 498
«Купуй чернівецьке»: на Центральній площі триває ярмарок-презентація локальних виробників
2 492
"З'їжте за мене бутерброд "мальва": нацгвардійці з передової привітали Чернівці - відео
2 187
Не стало захисника із Буковини Степана Мартинюка
2 127


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.