RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Історія успіху | Історія успіху Допомога захисникам | Медична допомога для переселенців | Він+Вона | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Деруни популярні в українських будинках уже багато років. І не дивно – вони ситні, швидко готуються і для них потрібні зовсім прості інгредієнти. І є кілька секретів, які допоможуть вам зробити ідеальні деруни.

Як потрібно правильно готувати цю страву – читайте у матеріалі нижче.



Картопля
Для смачних дерунів беріть тільки стару картоплю. У ній міститься багато крохмалю, який додасть вашим оладкам потрібну форму. З молодої картоплі деруни зазвичай розповзаються на сковороді й доводиться додавати багато борошна.

Смажте відразу

Як тільки ви натерли картоплю або подрібнили її в блендері, заправляйте і відразу ж починайте смажити. Картопля не повинна потемніти - це зіпсує смак дерунів. Щоб цього уникнути – додайте 1-2 ложки сметани. Ще можна додати трохи теплого молока. І обов'язково – цибулю. Деякі додають від потемніння пару крапель лимонного соку.

Для приготування дерунів використовуйте чавунну сковорідку. Добре розігрійте і змастіть маслом.

Яйця
Ви здивуєтеся, але яйця не є обов'язковим інгредієнтом для дерунів. Якщо крохмалю в картоплі достатньо, то їх додавати не потрібно. Яйце додають для того, щоб деруни не розповзалися.

Борошно
У справжні деруни борошно не додають, оскільки це змінює смак страви. У селах частіше додають яйця, а ось борошно – майже ніколи. Але це - справа смаку.

Борошно для дерунів потрібно обов'язково просіяти й додавати не більше 2-3 столових ложок, інакше дерун стануть гумовими.

Тертка чи блендер?
Овочі потрібно терти на великій або дрібній тертці, і цибулю теж. Для пікантності подрібніть 2-3 зубчики часнику та додайте дрібно нарізану зелень.

Якщо ви хочете пишноти, то краще подрібнити картоплю за допомогою м'ясорубки або комбайна, але смак буде трохи інший - як картопляні оладки. Для пишноти можна окремо додати 1-2 ложки крохмалю.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
28-01-2023, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 1 984

Теги -

Коли псевдопродавець перестав виходити на зв’язок, буковинець зрозумів, що його ошукали.

Після вчинення ДТП правоохоронця звільнили з органів поліції.
• Новини партнерів
iPhone 14 Pro Max ціна в Одесі, Україна
ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Отримав прапор із підписом Залужного. Блог Надії Будної
Отець Василь Гасинець допомагає українському війську з 2014 року.
Навіщо нам той Бахмут? Блог Ярослава Волощука
Не претендую на місце Арестовича і великого військового експерта
ВІДЕО Переглянути все відео

У Приватному вищому навчальному закладі "Буковинський університет" відбувся[i] Благодійний культурно-мистецький марафон "Борітеся – поборете!".

У Чернівцях дистанційно опанувати німецьку мову, відшліфувати вимову та граматику допоможуть у Центрі німецької мови, який є офіційним партнером Goethe-Institut.

На полях триває підживлення озимих культур, під які цього сезону відвели 79,6 тис. га.

Яким був розвиток цього структурного підрозділу Буковинського державного університету, нам розповів БІЛООКИЙ В'ЯЧЕСЛАВ ВАСИЛЬОВИЧ – декан стоматологічного факультету, доктор медичних наук, професор кафедри хірургії БДМУ, лікар хірург вищої категорії.
• Теги