RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Секрет приготування ідеальних дерунів: корисні поради


Деруни популярні в українських будинках уже багато років. І не дивно – вони ситні, швидко готуються і для них потрібні зовсім прості інгредієнти. І є кілька секретів, які допоможуть вам зробити ідеальні деруни.

Як потрібно правильно готувати цю страву – читайте у матеріалі нижче.



Картопля
Для смачних дерунів беріть тільки стару картоплю. У ній міститься багато крохмалю, який додасть вашим оладкам потрібну форму. З молодої картоплі деруни зазвичай розповзаються на сковороді й доводиться додавати багато борошна.

Смажте відразу

Як тільки ви натерли картоплю або подрібнили її в блендері, заправляйте і відразу ж починайте смажити. Картопля не повинна потемніти - це зіпсує смак дерунів. Щоб цього уникнути – додайте 1-2 ложки сметани. Ще можна додати трохи теплого молока. І обов'язково – цибулю. Деякі додають від потемніння пару крапель лимонного соку.

Для приготування дерунів використовуйте чавунну сковорідку. Добре розігрійте і змастіть маслом.

Яйця
Ви здивуєтеся, але яйця не є обов'язковим інгредієнтом для дерунів. Якщо крохмалю в картоплі достатньо, то їх додавати не потрібно. Яйце додають для того, щоб деруни не розповзалися.

Борошно
У справжні деруни борошно не додають, оскільки це змінює смак страви. У селах частіше додають яйця, а ось борошно – майже ніколи. Але це - справа смаку.

Борошно для дерунів потрібно обов'язково просіяти й додавати не більше 2-3 столових ложок, інакше дерун стануть гумовими.

Тертка чи блендер?
Овочі потрібно терти на великій або дрібній тертці, і цибулю теж. Для пікантності подрібніть 2-3 зубчики часнику та додайте дрібно нарізану зелень.

Якщо ви хочете пишноти, то краще подрібнити картоплю за допомогою м'ясорубки або комбайна, але смак буде трохи інший - як картопляні оладки. Для пишноти можна окремо додати 1-2 ложки крохмалю.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
28-01-2023, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 3 628


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.