RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Деруни популярні в українських будинках уже багато років. І не дивно – вони ситні, швидко готуються і для них потрібні зовсім прості інгредієнти. І є кілька секретів, які допоможуть вам зробити ідеальні деруни.

Як потрібно правильно готувати цю страву – читайте у матеріалі нижче.



Картопля
Для смачних дерунів беріть тільки стару картоплю. У ній міститься багато крохмалю, який додасть вашим оладкам потрібну форму. З молодої картоплі деруни зазвичай розповзаються на сковороді й доводиться додавати багато борошна.

Смажте відразу

Як тільки ви натерли картоплю або подрібнили її в блендері, заправляйте і відразу ж починайте смажити. Картопля не повинна потемніти - це зіпсує смак дерунів. Щоб цього уникнути – додайте 1-2 ложки сметани. Ще можна додати трохи теплого молока. І обов'язково – цибулю. Деякі додають від потемніння пару крапель лимонного соку.

Для приготування дерунів використовуйте чавунну сковорідку. Добре розігрійте і змастіть маслом.

Яйця
Ви здивуєтеся, але яйця не є обов'язковим інгредієнтом для дерунів. Якщо крохмалю в картоплі достатньо, то їх додавати не потрібно. Яйце додають для того, щоб деруни не розповзалися.

Борошно
У справжні деруни борошно не додають, оскільки це змінює смак страви. У селах частіше додають яйця, а ось борошно – майже ніколи. Але це - справа смаку.

Борошно для дерунів потрібно обов'язково просіяти й додавати не більше 2-3 столових ложок, інакше дерун стануть гумовими.

Тертка чи блендер?
Овочі потрібно терти на великій або дрібній тертці, і цибулю теж. Для пікантності подрібніть 2-3 зубчики часнику та додайте дрібно нарізану зелень.

Якщо ви хочете пишноти, то краще подрібнити картоплю за допомогою м'ясорубки або комбайна, але смак буде трохи інший - як картопляні оладки. Для пишноти можна окремо додати 1-2 ложки крохмалю.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
28-01-2023, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 3 860



Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.