Курячі ніжки, приготовлені в пікантному соусі на сковороді — це проста і нескладна страва, яку можна подати з відвареним рисом, макаронами або картоплею.
М'ясо в соусі з оливками, м'якоттю лимона, італійських трав виходить ніжним та ароматним.
Складники:курячі ніжки – 6 шт.;
помідор – 1 шт.;
цибуля – 1 шт.;
лимон (м'якоть) – 20 г;
томатна паста – 60 г;
вода – 100 г;
оливки – 60 г;
часник – 2 зубчики;
сіль за смаком;
цукор – 1 ч. л.;
перець чорний мелений – 0,5 ч. л.;
паприка – 0,5 ч. л.;
суміш італійських трав – 0,5 ч. л.;
зелень петрушки;
борошно для панірування;
олія для смаження.
ПриготуванняКурячі ніжки промийте та обсушіть. Натріть сіллю, перцем і залиште на 10-15 хвилин.
Розігрійте сковороду з олією, викладіть ніжки (попередньо обваляйте їх у борошні) і обсмажте на сильному вогні по п'ять хвилин з кожного боку до золотистого кольору. Викладіть їх на тарілку.
Цибулю та часник наріжте шматочками, викладіть у сковороду, де обсмажувалися ніжки, злегка обсмажте. Додайте томатну пасту, помідор (нарізаний шматочками), воду, сіль, цукор, перець, паприку, суміш трав, шматочки лимона, дві хвилини протушкуйте і викладіть у цю масу ніжки. Тушкуйте до готовності на середньому вогні 25-30 хвилин, періодично поливайте соусом. Оливки наріжте кружальцями, подрібніть петрушку і викладіть в м'ясо. Перемішайте.
ПорадиЗелень використовуйте на свій смак.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
27-01-2023, 01:15
0
1 243