Цей казковий смак вас вразить: простий рецепт пісочного печива

новини / Новини Чернівців / Смачні рецепти
1 645
0

Пісочне печиво - відмінний смаколик до чаю, яким можна побалувати і себе, і своїх близьких. Щоб приготувати випічку, потрібен мінімум інгредієнтів, а от зайвої мороки не треба

Рецептом поділилися на YouTube-каналі Ваніль і шоколад.



Складники:

200 г вершкового масла (100 г витримати при кімнатній температурі +100 г витримати в морозильній камері)
300 г борошна
50 г цукру + 30 г для посипки
50 г охолодженої води (витримати в морозильній камері)
4 г солі
1 ч. л. горілки або спирту
30 г сметани

Покрокове приготування

Розділіть 200 грамів масла порівну: одну частину поріжте на великі квадрати і залиште при кімнатній температурі, другу - поріжте дрібно і заморозьте.

Борошно перемішайте з цукром, додайте туди м'яке масло і перемішайте в дрібну крихту. Морожене масло посічіть і введіть в масляно-борошняну суміш. Все треба робити швидко, щоб масло не встигло розтопитися.

Змішайте льодяну воду, олію, сіль і горілку (ром). Додайте все до крихти і вимісіть обережно тісто з мінімальним контактом рук, щоб шматочки масла не розтанули.

Покладіть тісто на годину в холодильник.

Зробіть з пергаменту паперову форму і розкачайте в ній тісто квадратом. Наріжте печиво і розмістіть на деко на відстані одне від одного.

Змастіть кожне печиво сметаною і посипте цукровою пудрою. Випікайте до готовності при температурі 200 градусів.



Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Зросте мінімальна зарплата та курс валют: що передбачає державний бюджет на 2026 рік
5 189
Вчителька з села Розтоки написала перший роман «Анна» на діалекті Буковинської Гуцульщини
4 860
Понад 40 років навчала української мови та літератури: не стало багаторічної викладачки коледжу у Чернівцях
3 564
Півтори тисячі років під ногами. Поблизу центру Чернівців виявили унікальну пам’ятку
2 903
У Чернівцях попрощалися з диригентом Володимиром Шнайдером
2 698
«Ці діти пожертвували своїми життями»: у ліцеї Чернівців – уже 14 загиблих на війні випускників
2 549
Зеленський відзначив високими нагородами двох педагогів з Буковини
2 498
«Купуй чернівецьке»: на Центральній площі триває ярмарок-презентація локальних виробників
2 492
"З'їжте за мене бутерброд "мальва": нацгвардійці з передової привітали Чернівці - відео
2 187
Не стало захисника із Буковини Степана Мартинюка
2 127


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.