Краще з'їсти їх холодними: які продукти краще не розігрівати

новини / Новини Чернівців
1 307
0

Приготовлені страви не були з'їдені за один раз і вирушають до холодильника або навіть морозильної камери - для наступної трапези. Ситуація звичайна і багато хто так робить з продуктами.

Однак існують продукти, які не варто розігрівати, оскільки вони можуть зашкодити вашому організму. Їх краще готувати на один раз або з'їдати потім холодними.

Які страви не варто розігрівати повторно, розповів кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті.



Курка
Якщо ви запікали цілу курку або у вас є шматочки відвареної, з'їжте її краще холодною або додайте в салат. У крайньому разі - трохи розігрійте в духовці за дуже низької температури та повільно.

У мікрохвильову піч курку краще не класти зовсім. Там вона розігріється швидко, а це вплине на видозміну білків у м'ясі та може негативно вплинути на шлунково-кишковий тракт. Тим більше, що смак курки стане набагато гіршим.

Картопля
Готову картоплю, якщо ви її не з'їли відразу після приготування, краще додати до якогось салату або з'їсти холодним. Під час повторного розігріву в ній не тільки розпадається крохмаль, а й втрачаються всі корисні якості, що ще й погано впливає на її смак. Розігріта картопля стає сухою і "ніякою".

Селера
Селеру використовують для приготування багатьох страв. Якщо ви готуєте суп або бульйон, після завершення приготування краще дістаньте селеру з каструлі. Її краще з'їдати одразу і не залишати на потім.

У ній містяться нітрати, які після повторного нагрівання перетворюються на нітрити. Це може негативно вплинути на здоров'я, тому що нітрити мають токсичну дію на наш організм. До речі, це стосується також моркви та свіжого шпинату.

Гриби
Страви з грибами ми любимо не лише за яскравий смак, а й за неймовірний аромат. Якщо ви готуєте пасту з грибами, різотто, смажте їх для закуски або сніданку - з'їдайте відразу після приготування.

При повторному нагріванні білок, що міститься у грибах, змінює свою структуру. І гриби набувають зовсім іншого смаку, ну або зовсім його втрачають.

Рис
Варіть рис для однієї трапези та не зберігайте його довго. Якщо є гостра потреба в повторному розігріванні, то не давайте йому спочатку нагрітися до кімнатної температури, а ставте в мікрохвильову піч відразу з холодильника.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Івасюк та Кузнєцова – на Театральній площі: у Чернівцях відтворили перше виконання «Червоної рути»
6 199
Записали лише з 12-го дубля: сьогодні легендарній «Червоній руті» – 55
6 079
«Беремо всіх»: у Чернівцях і в комуналці, і в бізнесі - значний дефіцит кадрів
5 925
Понеділок – за партою, вівторок – за планшетом. У Чернівцях 9 шкіл – на змішаній формі навчання
4 988
У Чернівцях наступного тижня воду подаватимуть за графіком: як саме
4 238
Назвали десятку шкіл Буковини, де учні склали НМТ на найвищі бали
4 111
"Був прихильним до людей": у Чернівцях попрощалися з журналістом і письменником Анатолієм Томківим
3 730
«Був опорою, підтримкою, всім». У Чернівцях попрощалися із воїном Тарасом Винником
3 680
Роздають сміттєві контейнери: хто з чернівчан може їх отримати безкоштовно
3 670
«Циркуль, ти назавжди в наших серцях»: бійці буковинської тероборони – про побратима Віктора Цироніна
3 438


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.