RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Приготовлені страви не були з'їдені за один раз і вирушають до холодильника або навіть морозильної камери - для наступної трапези. Ситуація звичайна і багато хто так робить з продуктами.

Однак існують продукти, які не варто розігрівати, оскільки вони можуть зашкодити вашому організму. Їх краще готувати на один раз або з'їдати потім холодними.

Які страви не варто розігрівати повторно, розповів кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті.



Курка
Якщо ви запікали цілу курку або у вас є шматочки відвареної, з'їжте її краще холодною або додайте в салат. У крайньому разі - трохи розігрійте в духовці за дуже низької температури та повільно.

У мікрохвильову піч курку краще не класти зовсім. Там вона розігріється швидко, а це вплине на видозміну білків у м'ясі та може негативно вплинути на шлунково-кишковий тракт. Тим більше, що смак курки стане набагато гіршим.

Картопля
Готову картоплю, якщо ви її не з'їли відразу після приготування, краще додати до якогось салату або з'їсти холодним. Під час повторного розігріву в ній не тільки розпадається крохмаль, а й втрачаються всі корисні якості, що ще й погано впливає на її смак. Розігріта картопля стає сухою і "ніякою".

Селера
Селеру використовують для приготування багатьох страв. Якщо ви готуєте суп або бульйон, після завершення приготування краще дістаньте селеру з каструлі. Її краще з'їдати одразу і не залишати на потім.

У ній містяться нітрати, які після повторного нагрівання перетворюються на нітрити. Це може негативно вплинути на здоров'я, тому що нітрити мають токсичну дію на наш організм. До речі, це стосується також моркви та свіжого шпинату.

Гриби
Страви з грибами ми любимо не лише за яскравий смак, а й за неймовірний аромат. Якщо ви готуєте пасту з грибами, різотто, смажте їх для закуски або сніданку - з'їдайте відразу після приготування.

При повторному нагріванні білок, що міститься у грибах, змінює свою структуру. І гриби набувають зовсім іншого смаку, ну або зовсім його втрачають.

Рис
Варіть рис для однієї трапези та не зберігайте його довго. Якщо є гостра потреба в повторному розігріванні, то не давайте йому спочатку нагрітися до кімнатної температури, а ставте в мікрохвильову піч відразу з холодильника.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
24-01-2023, 01:15
Коментарів 0 Переглядів 1 142

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.