М'ясо по-французьки: класичний рецепт з порадами

новини / Новини Чернівців / Смачні рецепти
3 056
0

М'ясо по-французьки – безпрограшний варіант для святкового столу. Його легко приготувати, а інгредієнти доступні цілий рік.

Особливу роль відіграє сир, що входить до складу страви.



Складові:
картопля – 7 шт (середніх);
свинина – 600 гр;
цибуля ріпчаста — 2 шт;
гриби печериці – 200 гр;
сир – 200 гр;
майонез – 150 гр;
часник – 1 чл;
паприка – 0,5 чл;
орегано — 0,5 чл;
сіль, перець чорний мелений;

Приготування
Свинину наріжте тонкими скибочками та злегка відбийте з двох сторін через харчову плівку. Посоліть, поперчіть, змастіть майонезом і залиште промаринуватися на 15-20 хвилин.

Картоплю очистіть, наріжте тонкими кружечками, промийте у воді, додайте паприку, орегано, часник, сіль, перець, дві столові ложки майонезу. Перемішайте. Гриби помийте та наріжте тонкими пластинами. Сир натріть на великій тертушці, а цибулю наріжте тонкими кільцями.

На дно скляної форми викладіть цибулю та розрівняйте. Потім викладіть на цибулю м'ясо, далі картоплю (сік злийте) та гриби. Сир розділіть на дві частини і зверху посипте однією частиною і змастіть майонезом. Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин. Дістаньте з духовки, посипте рештою сиру і запікайте ще сім хвилин до красивої золотистої скоринки.

Поради
- Сир беріть твердий сортів.
- Використовуйте будь-яке м'ясо: свинину, яловичину, курку.
- Замість скляної форми, можна випікати на деку.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

20:39
Квіткові ряди ринку “Центральний” можуть перенести: у міськраді вивчають це питання
20:20
Хочуть служити прикордонниками: скільки людей звернулося до Центру рекрутингу у Чернівцях
20:00
єКнига: українці за 2 місяці витратили 40 млн грн на придбання книжок
19:41
Перші квіти весни: на Буковині розквітли рідкісні шафрани
19:22
"Соромно, що є такі будинки": у Чернівцях шукають власників закинутих будівель у центрі міста - фото
18:59
У Європі розглядають можливість розгорнути 120 винищувачів для захисту неба над Україною
18:40
Зробив внесок у розвиток прикладної математики: професор ЧНУ став академіком Академії наук вищої школи України
18:21
Чому ще не оголосили тендер на ремонт вулиці Головної у Чернівцях
17:58
Ось як українців дурять у магазинах: на що звернути увагу у чеку
17:40
На Буковині попрощалися з полеглим Героєм Василем Бородачем
17:21
Чернівецька психіатрична лікарня отримала міжнародний грант на сотні тисяч євро
17:00
Яловичина чи курка: названо найкорисніше для здоров'я м'ясо
17:00
Рух перекрито: в центрі Чернівців сталася ДТП з потерпілими
16:52
Китай критикує Трампа і пропонує Європі себе
16:25
Понад 300 книжкових знаків: у Чернівцях відкриють унікальну виставку до Шевченківських днів
16:03
Діти залишилися без батька... У Чернівцях попрощалися із воїном Юрієм Крічуном - фото
15:58
На Буковині фотопастка зловила лиса: цікаві факти про хитрого Лиса Микиту
15:35
У чернівецькій поліклініці можна пройти бронхоскопію: кому рекомендують таке обстеження
15:12
Буковина втратила ще одного Героя: загинув 40-річний Руслан Шандро
14:59
Яловичина чи курка? Названо м'ясо, яке найкорисніше для здоров'я
14:44
На Буковині за допомогою гелікоптера затримано порушників кордону - відео
14:22
У Чернівцях відбудеться чергова акція на підтримку полонених та безвісти зниклих бійців
14:04
Горіла трава, господарська будівля та теплиця: на Буковині минулої доби сталося 4 пожежі
13:44
На Буковині розпочалася реєстрація на НМТ-2025
13:25
Їжа-ліки. Як правильно вживати броколі для максимальної користі
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм