Багато хто любить "Наполеон", а ось готувати його - мало хто: занадто клопітно та довго. Зовсім інша справа - лінивий Наполеон.
Такий можна приготувати за 20 хвилин, без духовки і навіть без листкового тіста.
Лінивий Наполеон із 3 інгредієнтів
Торт "Наполеон" з готового листкового тіста, яке не потрібно розкачувати та нарізати.
Готове листкове бездріжджове тісто - 1 кг
Згущене молоко - 400 г
Вершкове масло - 150 г
Розморозьте листкове тісто й розділіть його на пласти. Викладіть на деко з пергаментом і випікайте протягом 15 хвилин при температурі 180°C - тісто має піднятися і злегка підрум'янитися. Остудіть і розділіть пласти на тонші коржі.
Приготуйте крем: збийте згущене молоко з м'яким маслом.
Зберіть торт: викладіть на тарілку один корж, змастіть його кремом, зверху покладіть ще один і знову змастіть кремом - повторюйте, поки не закінчаться коржі. Зібраний торт змажте кремом з усіх боків і посипте крихтою, яка залишилася від випічки. Готовий торт відправте в холодильник на 2-3 години.
Лінивий Наполеон на сковороді
Цей торт - з пісочної крихти, яка готується на сковороді.
Пісочна крихта:
Борошно - 300 г
Вершкове масло - 200 г (холодне)
Цукор - 100 г
Сіль - дрібка
Охолоджене вершкове масло натріть на крупній тертці, вмочуючи його в борошно. Змішайте натерте масло з рештою борошна. Додайте цукор, сіль, все перемішайте й перетріть масу руками в крихту. Викладіть крихту на сковороду і обсмажте на невеликому вогні, постійно помішуючи, до золотистого кольору.
Ванільний заварний крем:
Молоко - 400 мл
Жовтки - 3 шт.
Цукор - 80 г
Кукурудзяний крохмаль - 20 г
Ванільний цукор - 1 ч. л.
Вершкове масло - 30 г
Прогрійте злегка молоко. Жовтки змішайте з цукром, ванільним цукром, борошном, крохмалем. Додайте до жовтків 1/3 частину ледь теплого молока, перемішайте і з'єднайте з рештою молока. Доведіть все до кипіння, постійно помішуючи, дайте покипіти 30-40 секунд. Додайте вершкове масло, добре перемішайте. Остудіть.
Зберіть торт: вистеліть дно роз'ємної форми пергаментом, насипте трохи крихти і розрівняйте її за допомогою дна склянки. Змастіть зверху кремом, знову викладіть шар крихти, розрівняйте, змажте кремом. Сформуйте торт, чергуючи крихту з кремом (частину пісочної крихти залиште для декору). Готовий торт відправте в холодильник на 2 години. Зніміть форму, прикрасьте крихтою, що залишилася.
Лінивий Наполеон без випічкиДля цього рецепта потрібно приготувати тільки заварний крем.
Печиво "Вушка" - 800 г
Заварний крем:
Молоко - 1 л
Яйця - 5 шт.
Борошно - 40 г
Кукурудзяний крохмаль - 40 г
Цукор - 200 г
Вершкове масло - 200 г (холодне)
Ванільний цукор - 10 г (за бажанням)
Прогрійте злегка молоко. Змішайте яйця з цукром і ванільним цукром, додайте борошно і кукурудзяний крохмаль, знову перемішайте до однорідності. Влийте 1/3 частину ледь теплого молока, перемішайте і з'єднайте з рештою молока. Поставте на середній вогонь, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Проваріть 30 секунд і зніміть з вогню. Додайте кубики холодного вершкового масла, перемішайте до однорідності. Остудіть.
Зберіть торт: у роз'ємну форму викладіть шар печива, змастіть його кремом, потім знову викладіть шар печива і знову змастіть кремом. Сформуйте торт, чергуючи печиво з кремом - кілька "Вушок" відкладіть для декору. Верх торта змастіть кремом. Відкладене печиво подрібніть в крихту і прикрасьте торт. Залиште торт на 6-8 годин.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
20-01-2023, 02:00
0
1 821