Приготувати смачний, ніжний та повітряний зефір можна самостійно. Вам знадобиться зовсім небагато часу та інгредієнтів.
Як зробити домашній зефір вдома самостійно,
розповіли у La Torta на сторінці у Facebook.
Складові:Пюре малини (полуниці або інших ягід) - 130 мл
Вода – 40 мл
Агар-агар - 6 г
Цукор - 130 г
Сироп глюкози – 30 г
Для меренги:Білок – 40 г
Цукор - 50 г
Спосіб приготування:Фруктове пюре налийте в сотейник, додайте воду, цукор, сироп глюкози та агар-агар. Поставте на вогонь і варіть доти, доки не з'являться бульбашки. Постійно помішуйте. Потім прокип'ятіть.
Для меренги збийте білок із цукром до білої густої піни. Готовий сироп наливайте поступово в меренгу, а потім ретельно ще раз збийте. Готову суміш складіть у кондитерський мішок із насадкою "зірка".
Застеліть лист пергаментним папером і акуратно з кондитерського мішка видавлюйте масу у формі зефіру. Дайте трохи постояти. Потім можна поєднати дві половинки між собою і трохи натиснути, щоб вони з'єдналися.
Посипати готовий зефір можна цукровою пудрою – до смаку. Для приготування зефіру можна використовувати будь-які фрукти – але у вигляді пюре. Для яблучного зефіру пюре можна зробити зі свіжих яблук.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
18-01-2023, 00:30
0
2 569