RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Буряк – смачний і корисний овоч, який завжди можна купити в магазині.

Що можна приготувати з буряка – читайте далі.



Крім популярних рецептів, як борщ і вінегрет, з буряка готують найрізноманітніші гарячі і холодні страви – супи, салати, котлети і фалафель, всілякі рулети і навіть торти. Пропонуємо кілька варіантів того, які страви можна приготувати з буряка без надмірних зусиль.

Салат з буряка з сиром фета, апельсином і зеленню

Інгредієнти:
буряк – 1 шт.
апельсин - 1 шт.
сир фета – 100 г
зелень (петрушка, рукола, салат айсберг або інша) – за смаком
оливкова олія – 4 ст. л.
сік лимона і апельсина – по 1 ст. л.
гірчиці в зернах – 1 ч. л.
мед – 1 ч. л.

Цей простий салат – відмінний варіант страви з буряка, запеченого в духовці. Для приготування потрібно запекти овоч у фользі до повної готовності при температурі 180-200 градусів. Час випікання залежить від розміру буряка.

Фету і буряк (попередньо очистивши) нарізати на кубики. Апельсин очистити від шкірки, плівок і кісточок і також нарізати. Зелень порізати або порвати руками.

Оливкову олію, сік цитрусових, мед і гірчицю змішати, полити салат заправкою.

Гарячий буряковий суп
буряк – 150 г
картопля – 150 г
курячий бульйон – 500 г
ріпчаста цибуля – 100 г
сік половини лимона
томатна паста – 1,5 ст. л.
соняшникова олія для смаження
сметана – за смаком
зелень (кріп, петрушка) – за смаком

Гарячий буряковий суп – відмінний варіант того, що можна приготувати з буряка і картоплі, наприклад, коли інших інгредієнтів для борщу вдома немає.

Для приготування картоплю необхідно очистити, нарізати кубиками і поставити варитися в бульйоні на середньому вогні близько 15 хвилин. Тим часом дрібно нарізану цибулю відправити на пательню з розігрітим маслом, за хвилину додати натертий сирий буряк. Після декількох хвилин обсмажування, слід додати томатну пасту і лимонний сік. Тушкуйте на слабкому вогні близько 10 хвилин.

Обсмажені овочі додайте до картоплі з бульйоном. Додайте сіль і перець за смаком. Доведіть до кипіння і після варіть на слабкому вогні до готовності всіх інгредієнтів. Готовий суп можна прикрасити зеленню, подавати зі сметаною.

Карпаччо з буряка з оригінальною заправкою
буряк – 1 шт.
імбир – 20 г
цукор – за смаком
сік лимона – 2 ч. л.
цедра лимона – 20 г
соєвий соус – 2 ст. л.
олія оливкова – 1 ст. л.
кінза, м'ята – за смаком

Закуска карпаччо – чудовий варіант простої і ефектної страви з вареного буряка. Овоч потрібно відварити, за бажанням, не до повної готовності – щоб не був сирим, але і залишився приємно хрустким. Готовий буряк потрібно остудити, нарізати на тонкі кільця і викласти на тарілку в один шар. Для заправки змішати тертий імбир, цукор, цедру і сік лимона, соєвий соус і олію. За бажанням прикрасьте кінзою і м'ятою.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
8-01-2023, 00:40
Коментарів 0 Переглядів 2 429



Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.