Простий рецепт вишуканої страви: як приготувати цукерки Трюфель

новини / Новини Чернівців / Смачні рецепти
2 799
0

Коли постає питання про те, чим смачненьким нагодувати домочадців, господині витрачають більше часу на пошук цікавого рецепта, ніж на саме приготування страви. Тим, у кого вичерпався запас свіжих ідей, пропонуємо зробити смачні цукерки "трюфель", які припадуть до смаку всім любителям солодкого.



Для приготування такого французького десерту вам знадобляться три основних інгредієнта: шоколад, вершкове масло і вершки. А для начинки можна обирати найрізноманітніші продукти, які знайдуться вдома під рукою. Підійдуть горіхи, сухофрукти, різні ягоди, а також кава, коньяк або солодкий лікер.

У Франції цукерки трюфель користуються неймовірною популярністю. Домогосподарки готують їх напередодні більшості свят, при цьому класичний рецепт не потребує великої кількості інгредієнтів і відрізняється особливою простотою приготування. Все, що потрібно для вдалої готування – кілька плиток професійного темного шоколаду (зазвичай це шоколад з часткою какао 70%).

Вам знадобляться:

- шоколад – 500 г;
- жирні вершки – 250 г;
- вершкове масло – 1 ст. л.

Приступаємо до приготування десерту:

На початковому етапі необхідно розплавити шоколад. Для цього нагріваємо водяну баню або використовуємо звичайну мікрохвильову піч. Основна умова – постійно помішувати масу і не допустити її перегріву. Температура шоколаду повинна бути приблизно 45-50 °С.
Для більш точного визначення ступеня нагріву необхідно невелику кількість суміші нанести на зап’ясті. Підігріта до потрібної температури маса не стане обпалювати шкіру, при цьому ви відчуєте помітне тепло.

Далі підігріваємо вершки до 70°С, після чого додаємо їх в розтоплений шоколад. Отриману суміш ретельно розмішуємо до однорідної консистенції. Вручну домогтися з’єднання двох компонентів вкрай складно, тому рекомендуємо скористатися блендером або міксером. В результаті у вас повинна вийти однорідна густа консистенція, що нагадує желе.
На завершальному етапі додаємо м’яке вершкове масло. Кількість цього інгредієнта залежить від ваших смакових уподобань. При бажанні можна взагалі не використовувати масло в процесі виготовлення трюфельних цукерок. Готову консистенцію ставлять у холодильник на 12-18 годин, після чого дістають охолоджений ганаш і формують з нього невеликі кульки. Сформовані цукерки вмочують у розтопленої шоколадній масі, а зверху посипають какао.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Зросте мінімальна зарплата та курс валют: що передбачає державний бюджет на 2026 рік
5 189
Вчителька з села Розтоки написала перший роман «Анна» на діалекті Буковинської Гуцульщини
4 860
Понад 40 років навчала української мови та літератури: не стало багаторічної викладачки коледжу у Чернівцях
3 564
Півтори тисячі років під ногами. Поблизу центру Чернівців виявили унікальну пам’ятку
2 903
У Чернівцях попрощалися з диригентом Володимиром Шнайдером
2 698
«Ці діти пожертвували своїми життями»: у ліцеї Чернівців – уже 14 загиблих на війні випускників
2 549
Зеленський відзначив високими нагородами двох педагогів з Буковини
2 498
«Купуй чернівецьке»: на Центральній площі триває ярмарок-презентація локальних виробників
2 492
"З'їжте за мене бутерброд "мальва": нацгвардійці з передової привітали Чернівці - відео
2 187
Не стало захисника із Буковини Степана Мартинюка
2 127


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.