RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

* На правах реклами

Цього року новорічні свята в Україні будуть не такими яскравими та радісними, як раніше. Та хай би що не було, це не привід відмовляти собі у невеличкому святкуванні в тісному родинному колі або в компанії друзів. Такі затишні вечори лише зблизять та згуртують нас ще більше!

Меню на Новий рік 2023 повинні наповнювати найкращі рецепти страв, які смакуватимуть всім. Дехто намагається “підігнати” його під тварину-тотем прийдешнього року, дехто виходить зі смакових вподобань своєї родини. В обох випадках принцип має бути один – щоб було апетитно. Водночас цей час ідеальний для експериментів. Тож чому б не приготувати незвичну страву, до якої ніяк не доходили руки? Бренд-шеф Яна Лакуста розкрила декілька авторських рецептів, які ідеально впишуться у новорічне меню.




Качина ніжка із глазурованими фруктами і соусом із обліпихи


Інгредієнти на 7 порцій:
Качина ніжка – 1,3 кг
Масло вершкове 82,5% – 140 г
Яблука червоні – 560 г
Апельсин – 600 г
Цукор пісок – 70 г
Оцет яблучний – 35 г
Масло вершкове 72,5% – 35 г
Вишня морожена – 100 г
М’ята свіжа
Соус із обліпихи – 280 г
Горіхи грецькі
Соус теріякі
Кориця

Маринад для приготування качиних ніжок на 7 порцій:
Апельсин цедра – 14 г
Апельсиновий сік – 350 г
Корінь імбиру – 35 г
Тим'ян (чебрець) сухий або свіжий –7 г
Соус соєвий – 70 г
Олія соняшникова – 70 г



Процес приготування:
Маринуємо і викладаємо в рукав для запікання разом з маринадом і закладаємо в духову шафу при t 100-110⁰ на 3 год, опісля змащуємо маслом і соусом теріякі та запікаємо в попередньо розігрітій до 200⁰ духовій шафі до рум'яності.

Фрукти нарізаємо на дольки. Спочатку проварюємо яблука у воді з яблучним оцтом та корицею до напівготовності (1-2 хв), далі нарізаємо апельсин. Карамелізуємо яблука та апельсин з додаванням вершкового масла та цукру. Наприкінці додаємо морожену вишню (інакше вишня розвариться).

Приготування соусу із обліпихи:
350 г обліпихи проварюємо у 1л води. Додаємо 400-700 г цукру. Блендеруємо та протираємо крізь сито, загущуємо крохмалем (14 г якого розводимо у 35 г води), доводимо все до кипіння.

Подаємо качину ніжку з карамелізованими фруктами і соусом з обліпихи.

Курячий стейк з соусом з сиру дор-блю


Інгредієнти на 5 порцій:
Філе куряче – 1 кг
Соус соєвий – 50 г
Часник свіжий – 25 г
Олія соняшникова рафінована – 25 г
Тим’ян свіжий
Приправа для м’яса
Соус дор-блю – 275 г
Сіль
Базилік
Помідори чері – 50 г
Сир дор-блю – 75 г



Приготування:
Куряче філе зачищаємо від прожилок і від малого філе, злегка відбиваємо з внутрішньої сторони та маринуємо. Смажимо на сильно розігрітій пательні з обох сторін. Викладаємо на лист для випікання, додаємо шматочок вершкового масла, за бажанням можна додати трохи білого вина. Випікаємо при t 220 протягом 15 хв (якщо філе невеличке, то 10-12 хв).

Приготування сирного соусу:
До 750 г води додаємо сир дор-блю або горгонзола (150 г) доводимо до кипіння, опісля блендеруємо і вводимо вершки 200 г, ще раз доводимо до кипіння.

Соус викладаємо на тарілку. Філе можна подавати або цілим, або нарізаним та декорованим помідорами чері та базиліком.

Рол із білої риби і пюре з молодого горошку


Інгредієнти на 5 порцій:
Риба масляна – 500 г
Сіль, соус соєвий
Приправа до риби
Олія оливкова
Масло вершкове 72,5% – 35 г
Борошно – 40 г
Яйце куряче – 2 шт.
Сухарі панірувальні – 80 г
Олія соняшникова рафінована
Горошок морожений – 240 г
Пюре картопляне – 160 г
Вершки 18% – 50 г
Часник свіжий – 30 г
Соус вершковий густий – 140 г
Мікрогрін – 8 г



Приготування:
Філе білої риби (масляна, судак, палтус, сайда) очищаємо. Знімаємо шкіру і кісточки. Маринуємо та злегка відбиваємо. Додаємо шматочок вершкового масла і скручуємо в рол, обмотуємо харчовою плівкою та підморожуємо.

Смажимо у фритюрі до легкої рум'яності і доводимо до готовності у духовій шафі 5 хв. Якщо рол підморожений час приготування продовжити ще на 5 хв.

Приготування пюре:
Горошок блендеруємо, протираємо крізь сито, вводимо картопляне пюре і доводимо до смаку.

Приготування густого вершкового соусу:
Підсмажуємо борошно до рум’яності. Пасеруємо цибулю та часник, тоді вливаємо вершки, при необхідності можна розвести молоком або бульйоном.

Рол з риби нарізаємо шматочками, викладаємо на пюре з горошку та декоруємо помідорами черрі, мікрогріном та поливаємо вершковим соусом.
Всі ці страви різноманітні та цікаві, а головне – максимально смачні! Вибирайте ті, що вам подобаєюься найбільше або ж готуйте одразу кілька позиці. Доповніть свій новорічний стіл овочевими салатами й смакуйте із задоволенням! Щасливого нового року!

Instagram: yana_executive_chef1995
Facebook: facebook.com/svetlana.drathaska
Редактор: Марія Фернюк
30-12-2022, 13:45
Коментарів 0 Переглядів 2 799

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.