Духовка не знадобиться: готуємо торт "Медовик" на сковороді

новини / Смачні рецепти / Новини Чернівців
7 761
0

Попри вимкнення світла, українці все одно продовжують жити та навіть готуватися до свят. Звичайно, без духовки чи інших кухонних приладів куховарити дещо складніше, проте вихід завжди є.

Наприклад, для приготування ароматного "Медовика" можна використати звичайну пательню та газ. Причому смак класичного десерту не відрізнятиметься від приготованого за канонами.

Таким лайфхаком діляться на сторінці "Смачні домашні рецепти" в Instagram.



Що потрібно для торта

Для приготування Медовика візьміть:

3 яйця
150 грамів меду
100 грамів цукру
1 чайну ложку соди
ваніль за бажанням
500-600 грамів борошна
80 грамів масло вершкове

Для крему вам знадобиться:

150 грамів цукрової пудри
400 грамів вершків (33% жирності)
700 грамів сметани (від 20% жирності)

Як приготувати "Медовик" на сковороді

Для початку підігрійте мед так, щоб він запінився. Додайте соду, і на маленькому вогні доведіть до бурштинового кольору. Додайте масло та розмішуйте до розтоплення.

Далі змішайте яйця з цукром і потроху влийте теплий мед з маслом, інтенсивно перемішайте. Наступним кроком додайте просіяне борошно і замісіть м'яке тісто. Воно буде трохи липнути до рук.

Переходимо до коржів. Розкачайте їх на присипаній борошном поверхні в діаметр 22-23 см. Тепер найцікавіше: смажте їх на пательні на мінімальному вогні приблизно дві хвилини з однієї сторони та хвилину до золотистості з іншої.

Готові коржі охолодіть, обріжте краї та відразу подрібніть їх у крихту для декору.

Поки коржі "відпочивають" готуємо крем. Для цього візьміть дуже холодні вершки, збийте їх з цукровою пудрою та сметаною, і замісіть крем. Він вийде дуже ніжним і навіть трохи вершковим. Саме така структура добре просочить коржі.

Нарешті формуємо торт. На кожен корж викладайте приблизно дві ложки крему, перемазуйте так всі коржі, а залишками крему обмажте торт зверху. Задекоруйте верх крихтою та охолодіть 4-5 годин, щоб торт просочився.

Якщо немає світла, і холодильник не працює, можна поставити готовий "Медовик" на балкон або підвіконня. Але зауважте, що так десерту може знадобитися більше часу, тому краще ставте на ніч.

До речі, для тіста на "Медовик" краще використовувати натуральний мед.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Зросте мінімальна зарплата та курс валют: що передбачає державний бюджет на 2026 рік
5 189
Вчителька з села Розтоки написала перший роман «Анна» на діалекті Буковинської Гуцульщини
4 860
Понад 40 років навчала української мови та літератури: не стало багаторічної викладачки коледжу у Чернівцях
3 564
Півтори тисячі років під ногами. Поблизу центру Чернівців виявили унікальну пам’ятку
2 903
У Чернівцях попрощалися з диригентом Володимиром Шнайдером
2 698
«Ці діти пожертвували своїми життями»: у ліцеї Чернівців – уже 14 загиблих на війні випускників
2 549
Зеленський відзначив високими нагородами двох педагогів з Буковини
2 498
«Купуй чернівецьке»: на Центральній площі триває ярмарок-презентація локальних виробників
2 492
"З'їжте за мене бутерброд "мальва": нацгвардійці з передової привітали Чернівці - відео
2 187
Не стало захисника із Буковини Степана Мартинюка
2 127


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.