Що приготувати з курки і картоплі: 3 апетитні страви в духовці

новини / Новини Чернівців / Смачні рецепти
4 512
0

Запечена курка з картоплею - ідеальна страва, яка сподобається кожному. Курку з картоплею можна запекти цілу або частинами.

Щоб м'ясо було соковитим, його рекомендується загорнути фольгою - тоді вся волога залишиться всередині курки.



Курячі стегна з картоплею і овочами в духовці

Курячі стегна - 8 шт.
Картопля - 5 шт.
Помідори - 200 г.
Цибуля - 1 велика цибулина або 2 маленьких.
Часник - 6 зубчиків.
Сік 1 лимона.
Гірчиця м'яка - 2 ч. л.
Мед - 2 ст. л.
Сушене орегано - 1 ст. л.
Паприка - 2 ч. л.
Соняшникова олія - 1 ст. л.
Курячий бульйон - 250 мл (можна з кубика).

Часник подрібніть і змішайте з лимонним соком, гірчицею, медом, орегано, паприкою, олією, сіллю і перцем. Набір спецій приблизний - ви можете використовувати інші приправи за смаком. Соусом полити стегенця і поставити в холодильник на 5 годин для маринування.

Картоплю почистити і нарізати великими шматочками, цибулю - четвертинками. Помідори нарізати четвертинами (якщо використовуєте черрі, то нарізати не потрібно). У форму для запікання викласти картоплю, потім цибулю, помідори і курку. Посипати сіллю і перцем, залити бульйоном. Щільно накрити форму фольгою. Випікати 20 хвилин при 180°. Потім зняти фольгу і запікати ще 35 хвилин.

Куряче філе з картоплею і грибами в духовці

Куряче філе - 800 г.
Картопля - 800 г.
Лук - 2 шт.
Твердий сир - 150 г.
Сіль, перець, спеції за смаком.
Соняшникова олія - 2 ст. л.
Майонез - 3 ст. л.

Картоплю і курку нарізати однаковими середніми шматочками, цибулю дрібно порубати. Сир натерти на крупній тертці. Для цього рецепта добре підходять сири моцарелла або сулугуні. Курку перемішати руками зі спеціями, сіллю і перцем.

Форму для запікання змастити олією. Викласти в форму шарами курку, цибулю і картоплю. Зверху змастити майонезом і посипати сиром. Запікати 50 хвилин при 180°.

Курка з картоплею і сметаною в горщиках

Курячі стегенця або крильця - 500 г.
Картопля - 6 шт.
Морква - 1 шт.
Цибуля - 1 шт.
Сметана - 3 ст. л.
Вода - 250 г.
Сушені трави - 1 ч. л.
Сіль, перець, спеції за смаком.

Курку нарізати великими шматочками, картоплю - середніми, а цибулю і моркву дрібно порубати. Змішати сметану, сушену зелень, сіль, мелений перець і пару ложок води. У горщики викласти на дно половину картоплі, потім курку, моркву з цибулею і решту картоплю. Посолити, залити сметанним соусом і водою. Накрити горщики кришками і запікати 60 хвилин при 200°.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

08:20
Росіяни знову просунулися на Донеччині
08:00
2 квітня: яке сьогодні свято, традиції
07:55
На Буковині попрощаються із чотирма воїнами, які загинули у боях проти окупантів
07:45
Історичний матч "Буковина" - "Вікторія" та зізнання у "вказівці Запаранюка не з'являтися на сесію": головні новини минулої доби
07:30
Планові знеструмлення: де на Буковині 2 квітня не буде світла
07:00
Погода на Буковині 2 квітня
02:00
Розчинна проти заварної: ось яка кава корисніша насправді
01:45
5 неефективних вправ, які варто припинити виконувати у спортзалі

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм