RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Що приготувати з курки і картоплі: 3 апетитні страви в духовці


Запечена курка з картоплею - ідеальна страва, яка сподобається кожному. Курку з картоплею можна запекти цілу або частинами.

Щоб м'ясо було соковитим, його рекомендується загорнути фольгою - тоді вся волога залишиться всередині курки.



Курячі стегна з картоплею і овочами в духовці

Курячі стегна - 8 шт.
Картопля - 5 шт.
Помідори - 200 г.
Цибуля - 1 велика цибулина або 2 маленьких.
Часник - 6 зубчиків.
Сік 1 лимона.
Гірчиця м'яка - 2 ч. л.
Мед - 2 ст. л.
Сушене орегано - 1 ст. л.
Паприка - 2 ч. л.
Соняшникова олія - 1 ст. л.
Курячий бульйон - 250 мл (можна з кубика).

Часник подрібніть і змішайте з лимонним соком, гірчицею, медом, орегано, паприкою, олією, сіллю і перцем. Набір спецій приблизний - ви можете використовувати інші приправи за смаком. Соусом полити стегенця і поставити в холодильник на 5 годин для маринування.

Картоплю почистити і нарізати великими шматочками, цибулю - четвертинками. Помідори нарізати четвертинами (якщо використовуєте черрі, то нарізати не потрібно). У форму для запікання викласти картоплю, потім цибулю, помідори і курку. Посипати сіллю і перцем, залити бульйоном. Щільно накрити форму фольгою. Випікати 20 хвилин при 180°. Потім зняти фольгу і запікати ще 35 хвилин.

Куряче філе з картоплею і грибами в духовці

Куряче філе - 800 г.
Картопля - 800 г.
Лук - 2 шт.
Твердий сир - 150 г.
Сіль, перець, спеції за смаком.
Соняшникова олія - 2 ст. л.
Майонез - 3 ст. л.

Картоплю і курку нарізати однаковими середніми шматочками, цибулю дрібно порубати. Сир натерти на крупній тертці. Для цього рецепта добре підходять сири моцарелла або сулугуні. Курку перемішати руками зі спеціями, сіллю і перцем.

Форму для запікання змастити олією. Викласти в форму шарами курку, цибулю і картоплю. Зверху змастити майонезом і посипати сиром. Запікати 50 хвилин при 180°.

Курка з картоплею і сметаною в горщиках

Курячі стегенця або крильця - 500 г.
Картопля - 6 шт.
Морква - 1 шт.
Цибуля - 1 шт.
Сметана - 3 ст. л.
Вода - 250 г.
Сушені трави - 1 ч. л.
Сіль, перець, спеції за смаком.

Курку нарізати великими шматочками, картоплю - середніми, а цибулю і моркву дрібно порубати. Змішати сметану, сушену зелень, сіль, мелений перець і пару ложок води. У горщики викласти на дно половину картоплі, потім курку, моркву з цибулею і решту картоплю. Посолити, залити сметанним соусом і водою. Накрити горщики кришками і запікати 60 хвилин при 200°.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
24-12-2022, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 4 174

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.