Авторські інтерпретації класичних десертів до Різдва від бренд-шефа Яни Лакусти*

новини / прес-релізи
1 958
0
* На правах реклами

Свято наближається... У повітрі вже відчувається запах мандаринів та солодкої випічки. І чим ближче до свят, тим частіше ми задумуємося, чим особливим і смачним потішити би своїх рідних. Але обов’язково чимось таким, що нагадуватиме Різдво, подарує відчуття затишку, дому і сімейного тепла. Що може впоратися із цим краще, ніж традиційні десерти, рецепти яких вже випробувані століттями, а їхній смак дарує неймовірну насолоду? Адже і саме Різдво – це час традицій, які передаються з покоління в покоління.

Серед величезної кількості смачних різдвяних десертів (бісквітний рулет, пудинг, фруктово-горіховий пиріг, печиво з перцем та багато інших), ми б хотіли виділити два, які є одними з найпопулярніших і які найчастіше готують. Та як зробити їх ще смачнішими, ми дізнавались у бренд-шефа Яни Лакусти. Адже межі досконалості немає.



Яблучний штрудель із морозивом


Інгредієнти для приготування штруделю — традиційного українського десерту:
Тісто листкове домашнє – 0,5 кг
Яблука червоні – 1 кг
Кориця мелена
Цукор (пісок) – 65г
Горіхи подрібнені – 100 г
Цукрова пудра
Сухарі панірувальні – 10 г

Додаткові інгредієнти для оформлення:
Морозиво – 1 кулька
Горіхи грецькі та кеш’ю
Мигдаль
М’ята
Малина (свіжа)
Мед натуральний



Процес приготування:
Листкове тісто тонко розкачати, викласти яблука (попередньо обчищені та нарізані тонкою соломкою), додати корицю, цукор та посипати сухарями. Закрутити рулет. Викласти на пергаментний лист, зробити зверху надрізи і випікати при t 185-200С 15 хв. Потім змастити яйцем або пудрою і випікати ще 10 хв. До готовності.

Можна випікати і морозити порційними шматками. Перед подаванням розморозити в мікрохвильовій печі і в духовій шафі запекти при 160-180 до рум’яної скоринки.

Подавати шматок із одною кулькою морозива.

Декор: м’ята і сезонні фрукти, посипати пудрою, тарілку полити медом.

Шоколадний фондан із морозивом, м’ятою і фруктами


Інгредієнти для приготування фондану – французького десерту, який добре смакує українцям:
Яйце куряче – 4 шт
Жовтки – 4 шт
Цукор тростинний – 200 г
Масло вершкове 72,5% – 200 г
Шоколад чорний – 200 г
Борошно пшеничне – 200 г

Інгредієнти для подачі фондану:
Морозиво пломбір
М’ята
Малина (свіжа)
Паста горіхова "Нутелла"
Кеш’ю та грецькі горіхи
Чорний шоколад



Процес приготування:
Вершкове масло та чорний шоколад (з високим вмістом какао) розтоплюємо на паровій бані, до повного розчинення і однорідності маси. В охолоджену масу додаємо збиті яйця з цукром.

Жовтки 4 яєць + 4 жовтки збиваємо в пишну піну з частиною цукру, а білки збиваємо в стійку стабільну піну з рештою цукру. Вводимо в розтоплений негарячий шоколад. Потім просіюємо борошно і перемішуємо до однорідності. Маса готова для випікання. Можна зберігати в холодильнику при 2-5 С. Випікаємо фондан у духовій шафі при 180 С 8-12 хв, попередньо змастивши форми олією і какао.

Тарілку декоруємо нутеллою, фруктами або ягодами і м’ятою. Викладаємо кульку морозива з тертим шоколадом і горіхами.

Насправді вибір десертів до Різдва дуже великий, і який би ви не обрали – головне, щоб він був приготовлений з душею і поданий з любов’ю. Щасливого всім Різдва!

Instagram: yana_executive_chef1995
Facebook: facebook.com/svetlana.drathaska
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

19:20
Відома співачка із Чернівців заявила, що йде в президенти
19:00
Створення рахунку-фактури за хвилину: реквізити, шаблони та збереження історії у Приват24*
реклама
19:00
Аварія на водопроводі у Чернівцях: оновили перелік вулиць, які будуть без води
18:40
Важливі зміни у ПДР: кому дозволили рух смугою громадського транспорту
18:20
"Достойний воїн, коханий чоловік": не стало буковинця Василя Миронюка
17:59
«Пішов тато, а ми з братом за ним»: четверо членів родини Луцу з Буковини захищали і захищають Україну
17:47
Перевищив норму майже у 10 разів: на Буковині затримали п'яного водія
17:31
Заскочити в потяг на ходу: на Буковині затримали чоловіків, які хотіли незаконно перетнути кордон

Колонка

Читають Коментують
У лісах Буковини вже з'являються делікатесні гриби, але їх легко переплутати із отруйними
22 338
"Не цінуємо своїх": мандрівниця розкритикувала захват візитом ведучого Комарова на Буковину
10 432
На зупинку на Калинівському ринку витратять майже три мільйони
9 832
"Наш бус повністю знищений": волонтери з Чернівців, які потрапили під ракетний обстріл у Кривому Розі потребують допомоги
7 297
У Чернівцях зустрінуть двох відважних воїнів, які загинули у Донецькій області
7 276
У Чернівцях горіла церква: що відомо
7 102
"Клята війна": стало відомо про загибель захисника із Буковини Геннадія Рясова
6 621
Познімали металеві секції: у центрі Чернівців зруйнували парканчик - фото
5 101
У Покровську загинув військовослужбовець Чернівецького обласного ТЦК
5 065
Спланували цілу спецоперацію, але вона зірвалася: на Буковині прикордонники затримали чоловіків, які тікали до Румунії
4 404

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм