Авторські інтерпретації класичних десертів до Різдва від бренд-шефа Яни Лакусти*

новини / прес-релізи
1 930
0
* На правах реклами

Свято наближається... У повітрі вже відчувається запах мандаринів та солодкої випічки. І чим ближче до свят, тим частіше ми задумуємося, чим особливим і смачним потішити би своїх рідних. Але обов’язково чимось таким, що нагадуватиме Різдво, подарує відчуття затишку, дому і сімейного тепла. Що може впоратися із цим краще, ніж традиційні десерти, рецепти яких вже випробувані століттями, а їхній смак дарує неймовірну насолоду? Адже і саме Різдво – це час традицій, які передаються з покоління в покоління.

Серед величезної кількості смачних різдвяних десертів (бісквітний рулет, пудинг, фруктово-горіховий пиріг, печиво з перцем та багато інших), ми б хотіли виділити два, які є одними з найпопулярніших і які найчастіше готують. Та як зробити їх ще смачнішими, ми дізнавались у бренд-шефа Яни Лакусти. Адже межі досконалості немає.



Яблучний штрудель із морозивом


Інгредієнти для приготування штруделю — традиційного українського десерту:
Тісто листкове домашнє – 0,5 кг
Яблука червоні – 1 кг
Кориця мелена
Цукор (пісок) – 65г
Горіхи подрібнені – 100 г
Цукрова пудра
Сухарі панірувальні – 10 г

Додаткові інгредієнти для оформлення:
Морозиво – 1 кулька
Горіхи грецькі та кеш’ю
Мигдаль
М’ята
Малина (свіжа)
Мед натуральний



Процес приготування:
Листкове тісто тонко розкачати, викласти яблука (попередньо обчищені та нарізані тонкою соломкою), додати корицю, цукор та посипати сухарями. Закрутити рулет. Викласти на пергаментний лист, зробити зверху надрізи і випікати при t 185-200С 15 хв. Потім змастити яйцем або пудрою і випікати ще 10 хв. До готовності.

Можна випікати і морозити порційними шматками. Перед подаванням розморозити в мікрохвильовій печі і в духовій шафі запекти при 160-180 до рум’яної скоринки.

Подавати шматок із одною кулькою морозива.

Декор: м’ята і сезонні фрукти, посипати пудрою, тарілку полити медом.

Шоколадний фондан із морозивом, м’ятою і фруктами


Інгредієнти для приготування фондану – французького десерту, який добре смакує українцям:
Яйце куряче – 4 шт
Жовтки – 4 шт
Цукор тростинний – 200 г
Масло вершкове 72,5% – 200 г
Шоколад чорний – 200 г
Борошно пшеничне – 200 г

Інгредієнти для подачі фондану:
Морозиво пломбір
М’ята
Малина (свіжа)
Паста горіхова "Нутелла"
Кеш’ю та грецькі горіхи
Чорний шоколад



Процес приготування:
Вершкове масло та чорний шоколад (з високим вмістом какао) розтоплюємо на паровій бані, до повного розчинення і однорідності маси. В охолоджену масу додаємо збиті яйця з цукром.

Жовтки 4 яєць + 4 жовтки збиваємо в пишну піну з частиною цукру, а білки збиваємо в стійку стабільну піну з рештою цукру. Вводимо в розтоплений негарячий шоколад. Потім просіюємо борошно і перемішуємо до однорідності. Маса готова для випікання. Можна зберігати в холодильнику при 2-5 С. Випікаємо фондан у духовій шафі при 180 С 8-12 хв, попередньо змастивши форми олією і какао.

Тарілку декоруємо нутеллою, фруктами або ягодами і м’ятою. Викладаємо кульку морозива з тертим шоколадом і горіхами.

Насправді вибір десертів до Різдва дуже великий, і який би ви не обрали – головне, щоб він був приготовлений з душею і поданий з любов’ю. Щасливого всім Різдва!

Instagram: yana_executive_chef1995
Facebook: facebook.com/svetlana.drathaska
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

19:59
У Чернівцях померла відома рестораторка
19:41
Вдарив відром в обличчя: у Чернівцях побилися водійка та працівник мийки
19:20
Від музичного вечора до вистав для дітей: куди піти на вихідних у Чернівцях - дайджест
19:00
Модернізація пункту пропуску «Порубне»: на якій стадії роботи
18:40
На Буковині податківці створили Консультаційний центр: допомагають розібратися із заблокованими податковими накладними
18:19
У перинатальному центрі Чернівців жінка народила трійню
18:18
Чи дійсно якість телевізорів Xiaomi відповідає їх ціні?*
реклама
17:58
Не "батон" і не "суп": як правильно називати популярні страви українською
17:41
Освіта, промисловість: де в Україні найбільше бракує працівників
17:19
Росіяни продовжують тиснути під Покровськом: Генштаб розповів про ситуацію на фронті
16:59
Чернівецька ОВА рекомендує закладам освіти піти на карантин на 10 днів
16:45
Вчені розповіли, як худнути без дієт: потрібно дотримуватися п’яти правил
16:36
На Буковині попрощалися із захисником Дмитром Олійником
16:17
Каратисти Буковини виступили на молодіжному Чемпіонаті Європи
15:59
У Чернівцях відбудеться автопробіг на підтримку військовополонених та безвісти зниклих
15:46
Буковинські спортсмени здобули нагороди на Чемпіонаті України з легкої атлетики
15:38
Колишній голова "Оператора ГТС" отримав підозру: він втік за кордон
15:17
Захисника з Буковини посмертно нагородили орденом «За мужність»
14:59
«МБ» перевірив інформацію, що на Буковині на ставку замерзають лебеді
14:55
Медики розповіли, кому можна і не можна їсти каші
14:42
Тричі завдав ударів по голові та тулубу битою: у Чернівцях затримали чоловіка, який побив сусіда
14:09
Рекордна доза алкоголю: у Чернівцях затримали п'яного водія
14:02
Бійця з Буковини нагородили відзнакою «Лицарський хрест»
13:44
10-річний рекорд: в Україні стрімко дорожчає один із молочних продуктів
13:27
У Чернівцях не всі школи перейдуть на дистанційне навчання
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм