Багато українців пам'ятають смак сосисок в тісті з дитинства - їх, ароматні і рум'яні, продавали в шкільних і студентських їдальнях.
Знайти подібну випічку з "тим самим смаком" досить складно, але навіщо шукати, якщо можна зробити самостійно.
Рецепт сосиски в тісті на дріжджах
Борошно - 400 г
Вода - 250 мл
Масло вершкове - 50 г
Дріжджі сухі - 5 г
Сіль - 0,5 ч. л.
Цукор - 1,5 ст. л.
Сосиски - 10 шт.
У глибокій ємності змішати дріжджі, 1 ст.л цукру, теплу воду і 2 ст. л борошна. Перемішати, залишити на 15-20 хвилин в теплому місці. Через деякий час до опари додати сіль і цукор, що залишився. Ввести борошно, руками замісити тісто. Розтопити вершкове масло, ввести в тісто, перемішати і 10 хвилин вимішувати масу. Накрити рушником і залишити в теплому місці на 1 годину.
Розділити тісто на 2 частини, кожну частину тіста розкатати в пласт 20х30 см. Нарізати пластинами по 4 см. Кожну сосиску обмотати смужками тіста внахлест по довжині. Викласти на деко, застелене пергаментом і залишити на 15 хвилин. Змастити збитим яєчним жовтком. Запікати в духовці 20 хвилин при 200°C.
Сосиски в тісті смажені - простий рецепт
Борошно пшеничне - 500 г
Цукор - 2,5 ст. л.
Дріжджі сухі - 1 ст. л.
Вода - 160 мл
Молоко - 160 мл
Олія соняшникова - 4 ст. л. (в тісто) + 200 мл (для смаження)
Сіль - 1 ч. л. без гірки
Сосиски - 12-15 шт.
У мисці з'єднати тепле молоко, кип'ячену теплу воду, цукор і сухі дріжджі. Перемішати і залишити на 10-15 хвилин в теплому місці. Коли опара буде готова, влити в неї соняшникову олію і всипати сіль. Перемішати, додати просіяне борошно, замісити тісто. Накрити миску рушником і залишити на 1 годину.
Тісто розділити на 12-15 шматків, Очистити відповідну кількість сосисок. Підігріти їх в мікрохвильовці (це необхідно, щоб тісто піднялося - начинка повинна бути теплою). Взяти шматочок тіста, сформувати з нього корж, всередину викласти сосиску. Скріпити краї тіста так, щоб повністю закрити сосиску. Так вчинити з усіма сосисками і шматочками тіста. Розігріти на сковороді олію і обсмажити сосиски в тісті до готовності.
Рецепт сосиски в тісті без дріжджів - листкове тісто
Листкове тісто - 500 г
Сосиски - 14-16 шт
Яйця - 1 шт
Готове листкове тісто розкатати в пласт шириною приблизно 7 см. Нарізати смужками 1.5-2 см, з сосисок зняти плівки. Викласти сосиску на тісто і обмотати її спіраллю. Так вчинити з усіма сосисками. Запікати сосиски в духовці при 180°С близько 20-25 хвилин.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
16-12-2022, 01:15
0
22 972