RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Багато українців пам'ятають смак сосисок в тісті з дитинства - їх, ароматні і рум'яні, продавали в шкільних і студентських їдальнях.

Знайти подібну випічку з "тим самим смаком" досить складно, але навіщо шукати, якщо можна зробити самостійно.



Рецепт сосиски в тісті на дріжджах

Борошно - 400 г
Вода - 250 мл
Масло вершкове - 50 г
Дріжджі сухі - 5 г
Сіль - 0,5 ч. л.
Цукор - 1,5 ст. л.
Сосиски - 10 шт.

У глибокій ємності змішати дріжджі, 1 ст.л цукру, теплу воду і 2 ст. л борошна. Перемішати, залишити на 15-20 хвилин в теплому місці. Через деякий час до опари додати сіль і цукор, що залишився. Ввести борошно, руками замісити тісто. Розтопити вершкове масло, ввести в тісто, перемішати і 10 хвилин вимішувати масу. Накрити рушником і залишити в теплому місці на 1 годину.

Розділити тісто на 2 частини, кожну частину тіста розкатати в пласт 20х30 см. Нарізати пластинами по 4 см. Кожну сосиску обмотати смужками тіста внахлест по довжині. Викласти на деко, застелене пергаментом і залишити на 15 хвилин. Змастити збитим яєчним жовтком. Запікати в духовці 20 хвилин при 200°C.

Сосиски в тісті смажені - простий рецепт

Борошно пшеничне - 500 г
Цукор - 2,5 ст. л.
Дріжджі сухі - 1 ст. л.
Вода - 160 мл
Молоко - 160 мл
Олія соняшникова - 4 ст. л. (в тісто) + 200 мл (для смаження)
Сіль - 1 ч. л. без гірки
Сосиски - 12-15 шт.

У мисці з'єднати тепле молоко, кип'ячену теплу воду, цукор і сухі дріжджі. Перемішати і залишити на 10-15 хвилин в теплому місці. Коли опара буде готова, влити в неї соняшникову олію і всипати сіль. Перемішати, додати просіяне борошно, замісити тісто. Накрити миску рушником і залишити на 1 годину.

Тісто розділити на 12-15 шматків, Очистити відповідну кількість сосисок. Підігріти їх в мікрохвильовці (це необхідно, щоб тісто піднялося - начинка повинна бути теплою). Взяти шматочок тіста, сформувати з нього корж, всередину викласти сосиску. Скріпити краї тіста так, щоб повністю закрити сосиску. Так вчинити з усіма сосисками і шматочками тіста. Розігріти на сковороді олію і обсмажити сосиски в тісті до готовності.

Рецепт сосиски в тісті без дріжджів - листкове тісто

Листкове тісто - 500 г
Сосиски - 14-16 шт
Яйця - 1 шт

Готове листкове тісто розкатати в пласт шириною приблизно 7 см. Нарізати смужками 1.5-2 см, з сосисок зняти плівки. Викласти сосиску на тісто і обмотати її спіраллю. Так вчинити з усіма сосисками. Запікати сосиски в духовці при 180°С близько 20-25 хвилин.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
16-12-2022, 01:15
Коментарів 0 Переглядів 23 179



Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.