RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


У соцмережах розгорілися баталії щодо встановлення ялинки по вулиці О. Кобилянської у Чернівцях.

Частина чернівчан переконана, що зараз - не до ялинки та святкувань, адже навіть світла немає у більшості. Інші ж вважають, що дітям все одно потрібне бодай якесь відчуття свята, пише molbuk.ua



Ялинку вчора, 14 грудня, встановили підприємці - ресторатори довколишніх закладів харчування - власним коштом.

"Як так? Діти в холоді хворіють, а тут ялинка? Де ж ту електроенергію візьмуть?"

"Якщо встановили, нехай дітки прикрашають своїми виробами. Це для них буде дуже велика радість і ініціатива. Не маємо права діток залишати осторонь, вони досить настраждалися. Вони чекають святого Миколая і Різдво. Будьмо людьми"

"Чого всі причепилися до ялинки, всім потрібен хоч промінчик позитиву, хоч мала надія на мир. Чому ви всі не кричите і не обговорюєте святкування весіль, хрестин, іменин для однорічної дитини, проведення всяких вечорниць (кажуть, що проводять, щоб зібрати гроші для ЗСУ), але на якому рівні, і це треба показати на вселюдський огляд і так далі, багато ще можна перечисляти, а в цей час в сусідньому залі роблять поминки за загиблим героєм. Чому це не обговорюється, а ялинка? Нехай буде, нічого поганого нема. Дорослим помилує око, а малечі буде в радість"

"Кому потрібна та ялинка??? Люди без світла сидять, а їм ялинка лише в голові. Якось дивно це все"

"Думали, аби світло було в людей, ялинки можна буде встановлювати, коли мир буде в Україні. А то ракети за вікном літають, діти в холоді день і ніч сидять"

"Навіть психологи радять влаштовувати свята попри війну. Ніхто не знає, що принесе завтрашній день. Сумно про це писати, але це так"

"Читаю цей "гниляк" і соромно. Реально!!! Люди за свій (за свій, дублюю спеціально) кошт поставили дітям радість. А гниль вже тут як тут. Уйміться, ви ж перші побіжите там селфі-фоточки робити. До "світла" і бійців в окопах ця ялинка жодного стосунку не має, прийміть цей факт"

"Я все розумію, але думаю, що коли в Україні війна, коли хлопці в окопах, коли щодня за наш спокій і тепло помирає чийсь син, чоловік, а Чернівці прагнуть святкувань і святкових ялинок, давайте ще почнемо салюти випускати!"

"Для чого? Нема куди списати гроші, у нас війна"

"Мене розсмішило до сліз! Ялинку не треба, бо війна! А в московську церкву 90% населення - це святе!

"Дітям свято потрібно. А дорослі можуть обійтися"

"Навіть у Бучі встановили новорічну ялинку, до речі, за ініціативою та рішенням самих людей. То чому ж в Чернівцях "не до святкувань.."?

"Краще би на зиму солдатів одягнули і взули, потрібно буржуйки всім, а не вибраним. За ялинку можуть вирішити, а за захисників не можуть? Щоб у них все було необхідне"

"Якщо солдат голий, босий, голодний, - це питання до його командира. Цю ялинку ставлять для діток, щоби вони тішилися святом"

"І дома буде ялинка, і дитину поведу до тієї ялинки, хай тішиться, її тато захищає, щоб вона раділа цьому святу. Якщо для вас там так небезпечно, то сидіть дома. Ті невідомі, які поставили ялинку, - це підприємці, які пахають від ранку до ночі і допомагають тим хлопцям, що на передовій"

"Ялинку встановили для діток, задля того, щоб вони потішились, могли сфотографуватись, і в них був хоч якийсь святковий настрій!
Малечі цього дуже не вистачало останні 9 місяців…"

"Йде війна, а вони гульки хочуть, а наші солдати голодні, холодні"

"Нам не до ялинки, краще світло було б, а ялинку хто хоче - покладуть вдома, але на ялинці можна вкрасти щось"

"Скільки галасу із-за ялинки для дітей. Було б з-за чого, вже все одно поставили. Будьте позитивнішими, чернівчани. Ялинку нехай прикрасять дітки своїми виробами, і гарно, і їм радість. Ворог тільки й чекає чвар між українцями"

"І ще, в мене виникла ідея! Давайте всі, хто проти ялинки, - віддайте свої авто на передову! Навіщо вам їздити на машинах, коли країні не вистачає автівок? Давайте вже до кінця будьте чесними! Не час шикувати, тим паче дорогоцінне пальне витрачати!
" - пишуть у коментарях.

Як зазначалося, у Чернівцях по вулиці Ольги Кобилянської біля ресторану Pang раніше помітили свіжозрізану ялинку. Ініціатор встановлення святкового дерева наразі точно невідомий.

Раніше міський голова Роман Клічук розповів, що у Чернівцях новорічна ялинка буде встановлена на площі Філармонії.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber |
Редактор: Галина Олійник
15-12-2022, 09:12
Коментарів 0 Переглядів 7 763

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.