Покровитель наступаючого року - Чорний Водяний Кролик (Кіт) - тварина невибаглива, але ніжна. Якщо ви хочете увійти в Новий рік 2023 так, щоб Кролик (Кіт) приніс вам тільки щастя і удачу, потрібно задобрити його правильними стравами.
Які три страви на Новий рік обов'язково повинні стояти на вашому столі, про це написали в УНІАН.
Що не можна готувати на Новий рік 2023 - основні заборони
Ви повинні розуміти, що ставити на стіл страви з м'яса господаря року - це моветон, тому відмовтеся від будь-яких страв з кролятини. Готувати величезну кількість "зелених" закусок, перетворюючи стіл на зелений луг, теж не варто - кролик, все-таки, не любить ділитися своєю їжею. Дотримуйтеся балансу страв з м'ясом, рибою і вегетаріанських. З Котом, на щастя, в цьому сенсі у вас повне взаєморозуміння - він їсть практично все.
Незвичайні страви на Новий рік 2023 - варіанти
Кролик - звір травоїдний, тому всі ваші страви повинні бути або з рослинних компонентів, або за зовнішнім виглядом нагадувати овочі, які любить їсти кролик. Кіт, в свою чергу, дуже поважає рибу і м'ясо, тому такі продукти обов'язково повинні бути в меню.
Салат "Кролик"
Шинка - 200 г
Рис - 160 г
Кукурудза консервована - 150 г
Яйця - 4 шт.
Цибуля ріпчаста - 60 г
Огірок - 30 г
Кріп свіжий - 1 пучок (15 г)
Майонез - 80 г
Сіль - 1/2 ч. л
Перець чорний мелений - 1 щіпка
Для прикраси:
Сир твердий - 300 г
Шинка - 60 г
Маслини без кісточок - 1 шт.
Зелень свіжа - кілька гілочок
Морква - кілька скибочок
Рис промити, викласти в каструлю, залити водою в пропорції 1:2 (на 1 склянку рису 2 склянки води). Відварити до готовності, потім круто зварити яйця. Очистити їх від шкаралупи, натерти на тертці. Шинку і огірок нарізати шматочками, цибулю очистити і теж нарізати дрібними кубиками. Яйця, шинку, цибулю і огірок з'єднати разом в глибокому посуді. Туди ж додати рис, кукурудзу і подрібнений кріп. Заправити майонезом, посолити, поперчити. Викласти салат на блюдо, формуючи тулуб і голову кролика. Сир натерти, посипати їм фігуру. З шматочків шинки і сиру зробити вуха і ніс кролика, в з маслин - очі, всі елементи прикріпити зубочистками до тулуба.
Ароматний шашлик в духовці на радість Коту
Свинина - 1-2 кг
Ріпчаста цибуля - 2 шт
Оцет - 3-4 ст. л
Цукор - 2 ст. л
Спеції
Сіль
Перець
Свинину нарізати шматочками, накрити харчовою плівкою, сильно відбити молоточком, посолити, поперчити, знову накрити плівкою і відбити. Скласти м'ясо в миску, посипати спеціями, нарізати ріпчасту цибулю кільцями. Додати її до м'яса і сильно віджати кілька разів руками всі інгредієнти разом. Накрити плівкою або кришкою, залишити маринуватися на 2 години.
Ще одну цибулину нарізати кільцями, викласти в миску. Залити окропом, додати оцет, цукор і сіль (за бажанням можна влити лимонний сік). Духовку розігріти на максимальну температуру, застелити деко папером для запікання. Відрізати шматок рукава за розміром більший, ніж деко, з одного боку зав'язати. Викласти в рукав цибулю, зверху викласти м'ясо, зав'язати другий кінець рукава. Запікати шашлик в духовці 1-1.5 години.
Закуски "Морквини"
Для цього рецепта вам потрібні будуть металеві конуси або фольга, згорнута конусом (за формою морквини).
Тісто листкове бездріжджове - 500 г
Куряче філе копчене - 60 г
Помідори - 60-70 г
Огірок - 90 г
Яйця - 2 шт.
Сир твердий - 50 г
Морква - 1 шт.
Майонез - 2-3 ст. л
Томатна паста - 1 ст. л
Листя салату - 10-12 шт.
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Моркву очистити, натерти на тертці, за допомогою марлі віджати з моркви сік. Додати до нього томатну пасту, ретельно перемішати. Яйця відварити. Розкатати листкове тісто в пласт, шириною 3-5 мм, нарізати на смужки шириною 2-2.5 мм.накрутити смужки на конуси (або формочки з фольги), укласти їх на деко, застелене пергаментним папером. Запікати в духовці 25 хвилин при 180°C.
Сир натерти на дрібній тертці, так само вчинити з яйцями, куряче м'ясо, помідор і огірок, очищений від шкірки, нарізати дуже дрібним кубиком. З'єднати всі інгредієнти разом, заправити майонезом і перемішати. Дістати трубочки з духовки, остудити, зняти з конусів. Нафарширувати їх начинкою, вставити "хвостики" з листя салату і, виклавши на блюдо, подавати на стіл.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
14-12-2022, 00:45
0
1 814