RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Вимкнення електроенергії в Україні - не привід відмовлятися від смачних солодощів. Деякі десерти можна приготувати взагалі без використання електричних приладів і газової плити.

Ці десерти не поступаються приготовленим в духовці, і зроблять дні дорослих і дітей набагато солодшими.



Шоколадний рулет з кокосом

Печиво - 300 г.
Вершкове масло - 150 г.
Вода - 0,5 склянки.
Цукор - 0,5 склянки.
Какао-порошок - 3 ст. л.
Цукрова пудра - 100 г.
Кокосова стружка - 40 г.

Печиво подрібнити качалкою або поламати руками. Перемішати печиво з какао-порошком. У воді кімнатної температури розчинити цукрову пудру. Влити солодку воду до печива і розмішати до отримання густого тіста.

Вершкове масло залишити при кімнатній температурі, щоб воно розм'якшилося. Змішати масло з кокосовою стружкою і цукром, поки крем не стане однорідним.

Тісто розкачати в тонкий довгий пласт товщиною близько 5 мм. Краще робити це на харчовій плівці або пергаменті, оскільки тісто може липнути до столу. Змастити тісто кремом і загорнути в рулет. Поставити на годину в холодильник, на підвіконня або в інше холодне місце.

Шоколадна ковбаса

Пісочне печиво - 200 г.
Вершкове масло - 100 г.
Волоські горіхи або арахіс - 80 г.
Цукрова пудра - 90 г.
Молоко жирне - 50 мл.
Какао-порошок - 50 г.

Половину печива подрібнити качалкою в порошок, другу половину крупно нарізати або поламати руками. Порубати ножем горіхи. Залишити при кімнатній температурі масло і молоко.

У молоко кімнатної температури додати цукрову пудру і какао, потім вмішати шматочки м'якого масла і горіхи. Перемішати масу до однорідності. Потім додати обидві частини печива. Сформувати ковбаску, загорнути в харчову плівку і поставити в холодне місце для охолодження.

Цукерки "Рафаелло"

Згущене молоко - 1 банка.
Вершкове масло - 50 г.
Кокосова стружка - 200.
Мигдаль - 80 г.
Ванільний цукор - 10 г.
Коньяк за бажанням - 1 ч. л.

Згущене молоко змішати з м'яким вершковим маслом кімнатної температури. За бажанням влити трохи коньяку для вишуканого аромату. Додати звичайний і ванільний цукор. Залишити в холодному місці масу на день. Потім із загуслої маси сформувати кульки і вкласти всередину цукерок мигдаль. Щедро обваляти цукерки в кокосовій стружці.

Вафельний торт

Вафельні коржі - 100 г.
Варене згущене молоко - 600 г.
Вершкове масло - 250 г.

Вафельний торт готується дуже просто. Масло заздалегідь дістаньте з холодильника і розм'якшіть до кімнатної температури. Перемішати згущене молоко з маслом до однорідності. Потім викласти торт шарами, змащуючи кремом кожен корж. Залишити торт в холодному місці на 4 години.

Якщо хочете приготувати менш солокий десерт, приготуйте крем порівну зі згущеного молока і сметани.

Тістечко "Картопля"

Печиво - 350 г.
Згущене молоко - 200 г.
Вершкове масло - 100 г.
Молоко - 80 мл.
Какао-порошок - 3 ст. л.
Цукрова пудра - 2 ст. л.

Тістечко "Картопля" готується просто. Печиво подрібнити качалкою або розламати руками. Змішайте печиво зі згущеним молоком, м'яким вершковим маслом і молоком. Додати половину порошку какао і замісити густу масу.

З маси зліпити круглі кульки. Решту какао змішати з цукровою пудрою і в цій суміші обваляти "Картоплю". Також картоплю можна обваляти в кокосовій стружці.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
12-12-2022, 01:47
Коментарів 0 Переглядів 5 412


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.