RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



Взимку ми часто п'ємо гарячий чай із медом для підтримки та покращення роботи імунітету. Таку звичку нам прищепили ще наші батьки, мовляв, це корисно та просто необхідно.

Однак існує переконання, що в такому напої утворюється небезпечний канцероген.



Усі страхи про мед у чаї пов'язані з тим, що в солодкому додатку утворюється речовина, яка має назву оксиметилфурфурол. Деякі давні дослідження стверджували, що він є потенційною отрутою та канцерогеном.

Але не все так страшно.

За словами науковця, оксиметилфурфурол утворюється при нагріванні цукрів. Це означає, що крім меду, він є в майже будь-якій термічно обробленій їжі.

Особливо це випічка, варення, джеми. Усе смажене, печене, варене та навіть сушене. Лідерами є солодкі грінки, обсмажена кава та чорнослив. А ще оксиметилфурфурол постійно утворюється в усіх цукровмісних продуктах і без нагрівання", - пояснює експерт.

Саме тому ця речовина міститься у фруктових соках, вині та меді. Чим довше зберігається такий продукт, тим більше в ньому цукру.

За останніми дослідженнями шкода оксиметилфурфуролу не була доведена взагалі. Тому додавати мед до напоїв, випічки та всюди, де ви його любите, цілком безпечно.

Головне - обирайте натуральний корисний мед і будьте здоровими.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
1-12-2022, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 1 152

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.