RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


У Чернівцях майже два тижні без тепла п'ятиповерхівка на вулиці Миколайчука, 9. 11 листопада там сталась аварійна ситуація, проте робітники не можуть поремонтувати труби, бо власниця сусіднього магазину не дає доступу до мереж. Люди кажуть, що власницею магазину є депутатка Чернівецької міськради від партії "Слуги народу" Оксана Зубжицька.

Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua.




- Мешканці цього будинку відчули тепло всього-на-всього три дні. Теплоносій сюди був поданий згідно з графіком під час запуску опалюваного сезону. Вже 11 листопада були звернення від мешканців про аварію в тепловій камері в елеваторі. При виході на місце ми виявили витік теплоносія на внутрішньобудинкових мережах теплопостачання. Складність в тому, що мережі знаходяться у так званому лотку, який фізично знаходиться під масою будинку. Для усунення цієї аварійної ситуації провели додаткове обстеження. Знайшли власника приміщення. Виявилось, що труби знаходяться не під житловим приміщенням, і до них фізично доступу немає, - каже Роман Никифорук – директор комунального підприємства "Містосервіс".

Воду фахівці підприємства відновили, але тепло ще ні, адже там потрібен доступ до мереж, який за законами має забезпечити власник приміщення.

- Нам надали доступ до приміщення для обстеження. Ми були там з мешканцями будинку і всі мережі просто "зашиті" стінами або залиті бетоном і покладені плиткою. У телефонному режимі із власницею приміщення отримав дозвіл проведення робіт задля усунення аварійної ситуації з пошкодженням її майна. 12 листопада ми провели роботи щодо відновлення водопостачання і вода в мешканців будинку є. Проте для відновлення теплопостачання нам потрібен доступ до 12 метрів мереж і ми хочемо їх замінити. Це буде не усунення аварійної ситуації, а поточний ремонт. Вартість робіт ми узгодили з мешканцями і вони погоджуються на це, - розповідає Р. Никифорук.

- Єдина проблема – власник приміщення не забезпечив нам доступ до тепломереж. У приміщення можна зайти, адже це торгова точка, але до мереж не можна дібратись. Ми керуємось законами "Про житлово-комунальні послуги" і "Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку". І вони прямо про це говорять, що власник будь-якого приміщення, якщо через його приміщення проходить загальнобудинкові мережі, то він має забезпечити доступ до спеціалістів для усунення аварійних ситуацій, проведення робіт тощо, - говорить директор "Містосервісу"



Власниця просить гарантію

- Мешканці погодились на відшкодування частини завданих збитків її приватному майну. Це дуже неординарний випадок. Вони готові навіть зробити такий крок на зустріч, аби в їхніх оселях було тепло. Пані Оксана виставляє вимоги, що робити повинні проводитись у неробочий час, бо в неї орендарі, також ми маємо написати гарантійний лист, що відновимо все ідентично до початку робіт. Хоча насправді доступ має забезпечити власник. Ми маємо прийти і бачити трубу, яку потрібно замінити, - зазначає Р. Никифорук.

Люди говорять, що стали "заручниками ситуації".

- У нас з 11 листопада немає тепла. Ми одразу звернулись до "Містосервіс". Вони виявили поломку в тепло- та водопостачанні, але вона знаходиться під комерційним приміщенням. Відновити теплопостачання вони не в змозі, адже пані Оксана не дає доступу до них. Ми неодноразово зв’язувались з нею, але в неї індивідуальне опалення і їй це не потрібно, а ми вийшли заручниками ситуації. Ми гріємось кондиціонерами, але це ще й створює додаткове навантаження на електромережі, - говорить Оксана Томанчук, мешканка будинку на вулиці Миколайчука, 9.



Жінка розповідає, що в будинку багато пенсіонерів та дітей, які через холод вже хворіють.

- З кожним днем стає холодніше, а в нас вже в будинку є хворі люди. Ми залишаємось у заручниках і не знаємо, як вийти з цього. У моїй спальні вночі +12 градусів. Що робити, наприклад, людям з дітьми? Сидимо, мерзнемо… У нас 16 квартир і проживає понад 50 людей, з яких 14 дітей і десь третина пенсіонерів. А це тільки розпочався опалювальний сезон. Вартість ремонту "Містосервіс" прорахував і ми вирішили, що будемо його оплачувати, але потрібен доступ... - каже О. Томанчук.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
23-11-2022, 19:20
Коментарів 0 Переглядів 11 997

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.