RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Усі люблять бутерброди, адже це швидко, смачно та просто. Але в цьому списку немає згадки про користь. Насправді вітамінів і мінералів у шматку хліба з ковбасою ви майже не знайдете.

Але хто сказав, що бутерброд може бути лише таким?

Styler ділиться рецептами швидких і поживних бутербродів на кожен день.



Для того, щоб бутерброд був справді поживним, а не просто "забив" шлунок, його потрібно формувати як повноцінну страву з дотриманням кількості білків, жирів і вуглеводів. Звучить складно, але на ділі просто. Розбираємося покроково.

Який обрати хліб?

Найчастіше для бутербродів беруть звичайний білий хліб, проте він не є досить корисним. Набагато краще надати перевагу хлібу із висівками, насінням і виготовленого із першосортної пшениці. На полицях магазинів він зазвичай називається цільнозерновим.

Але не хлібом єдиним! Як основу можна також брати хлібці, лаваш, піту, вівсяномлин, вафлю або солоні оладки. У такому разі це навіть буде хлібобулочний виріб, спечений власноруч.



Додаємо білок

Білок - це основа вашого бутерброда, його головний інгредієнт. Варіантів того, яким він може бути, сила-силенна, тому на свій смак ви точно щось знайдете.

Джерелом протеїну в бутерброді може стати слабосолена або запечена риба, відварене або запечене м'ясо, птиця. Хорошим варіантом також буде паштет із субпродуктів або печінка тріски, минтая.

Якщо ви віддаєте перевагу молочним продуктам, тоді сміливо кладіть шматок кисломолочного сиру. А для любителів яєць підійде відварене або смажене.

Вегетаріанці та вегани можуть використати хумус або тофу.



Важливі жири

Корисні жири є невід'ємною частиною нашого організму, тому їх також варто додавати до кожної страви у різному вигляді. Бутерброд - не виняток.

У ньому жир може бути у вигляді вершкового або плавленого сиру, авокадо, горіхів або горіхової пасти та олії.

Клітковина

Дієтологи радять споживати овочі та фрукти три-чотири рази на добу. Якщо перерахувати це на щоденне споживання їжі, виходить, що на кожній вашій тарілці за день повинна бути клітковина.

У бутерброд її також можна додати. Просто обирайте свої улюблені овочі, фрукти та ягоди та кладіть до решти інгредієнтів. Не дивуйтеся наявності фруктів і ягід, адже ніхто не забороняє приготувати солодкий сендвіч.

Приправте ваш бутерброд нежирним соусом або грецьким йогуртом, спеціями та смакуйте.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
19-11-2022, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 1 311


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.