RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Заклади освіти на Буковині повертаються до очного/змішаного навчання.

Про це повідомляє Департамент освіти і науки Чернівецької обласної військової адміністрації.



З 17 листопада 2022 року садочки, школи, заклади позашкільної, професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти Буковини повернулися до очного/змішаного навчання. Заклади освіти, в яких немає облаштованих укриттів, продовжують навчатись дистанційно.

У зв’язку із значними перебоями електроенергії та прийнятими рішеннями батьківської громадськості 57 закладів загальної середньої освіти у 8 громадах Чернівецької області (Брусницька, Вашківецька, Мамалигівська, Лівинецька, Кельменецька, Новоселицька, Кострижівська і Юрковецька) до 21 листопада продовжують працювати за дистанційною формою навчання.

15 закладів професійної (професійно-технічної освіти) відновили освітній процес за змішаною формою навчання.

Серед закладів фахової передвищої освіти Буковини 3 коледжі навчаються за очною формою, 13 – за змішаною, 4 – дистанційно та 1 заклад (Чернівецький індустріальний фаховий коледж) перебуває на канікулах.

Із 7 закладів вищої освіти: 5 закладів функціонують за змішаною формою навчання та 2 – дистанційно.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber |
Редактор: Анна Семьонова
17-11-2022, 18:30
Коментарів 3 Переглядів 11 410

Теги -
Hаписав: Чернівчани, Коментарів: 0, Новин: 0, 17 листопада 2022 19:41
В новині:
Вітаємо здоровий глузд ОЦА!!!
Діти мають вчитися очно!!!
Ми раніше озвучували дуже багато критеріїв до шкільного укриття. Якби наш регіон був на сході чи півдні, усі ті критерії треба враховувати. Оскільки ми трохи віддалені від епіцентру, то треба користуватися можливістю і вчитися. Поки маємо можливість, чотири глухих стіні буде у нас укриттям.
Хоч підсвідомо маємо пам'ятати у розуміти об'єктивні критерії і вимоги.
В ідеалі ми розуміємо, якщо дійсно переходимо на дистанційну форму навчання, то коли вмикають світло, тоді починаються уроки. 18.00 чи 21.00. Інших варіантів не має. Краще вже йти в школу, скорочувати тривалість уроків. Не кількість а тривалість. 25 чи 30 хв. в школі, решта дома. І так деякий час перекантуватися.
Ми з нашими батьками, номер школи не буде називати, в принципі не проти декількох коротких уроків на день. Добре дітей будемо одягати. Маємо надію, що у їдальню завезуть газову плитку і балон газу. А якщо ні то в термос теплого чаю. Бутерброди. А що робити.
Шановні батьки. Цілком і повністю можливий такий варіант, що ціла зима отак пройде.
Скільки ваші діти будуть сидіти у дома? Якщо ви і вчителі дійсно будете підлаштовуватися під графіки відключень, то це чудово. Вчитися дистанційно - ваше право. Але якщо електроенергію вимкнуть на 2,3 дні тоді що?
Кожен вирішує за себе.
Ви знайте ми теж раніше трохи критикували школи, які мають погане укриття. Але сьогодні ми їм позаздрили. До поки наші батьки знесли в школу керосинки,фонарики радіоприймач і організували в укритті освітлення та решта умови. Школи у яких простіші укриття нічим не турбувалися.
Якщо не буде електроенергії ми налаштовані вчитися очно цілу зиму. Якщо треба в укритті навіть буржуйку поставимо.
Саме гірше - сидіти в дома! Тоді вважайте, що рашисти нас перемогли. Не буде освіти не буде майбутнього.

Hаписав: Батьки Чернівці, Коментарів: 0, Новин: 0, 17 листопада 2022 20:25
В новині:
Наша сила у нашій єдності.
Якщо закриють 40 шкіл, то 12 не лишуть тільки тому, що вони мають бомбосховище чи ПРУ.
Тепер головна мета перед усіма одна - пережити цю зиму. А сьогоднішні події показали, що це буде не так просто. Тут знову треба підбирати свої підходи!!!
І тут знову усе треба починати писати з нової сторінки.
Хто вчиться дистанційно, мусить підлаштовуватися під графіки відключень.
Хто вчиться очно, той мусить добре вдягатися і трохи закалятися.
Змішана форма теж має свої особливості.
Якщо влада має волю, треба пройтися по усіх школах Буковини і передивитися, що можна зробити щоб у школі було тепло. Якщо батьки готові купувати паливо, то можливо і є рахунок купити школам генератори.
А можливо недалеко від шкіл є сонячні станції, може від них заживити школи і хоч у день буде електроенергія.
Ми так само сьогодні на Калинці про це з батьками розмовляли. І всі вважають, що вчитися діти мають.

Hаписав: Вчитель, Коментарів: 0, Новин: 0, 17 листопада 2022 22:22
В новині:
Доброго вечора, шановна громадо! Стосовно укриттів... По-вашому виходить, що вчителі теж повинні сидіти в підвалах, як і ваші діти, (причому там не навчаючись) за оту мізерну зарплату??? Коли познімали більшість надбавок, коли зарплату навіть і не думали на отой щорічний мізер піднімати, премій нуль, за все познімали і зарплата майже як у пенсіонерів. Ганьба!!! Ви ж не в печері живете, знаєте, яка тепер повага до вчителя та його оплата праці. І при тому, що тривоги кожен божий день...Чи ж невже так важко трішки включити розум в голові??? Навіщо 45 хвилин, коли у нас війна на дворі? Навіщо вам перерв у 20 хвилин? Зробіть тиждень дистанційно, тиждень очно. Мобільний інтернет ще ніхто не відміняв, і домашні завдання на випадок "нема світла". Вирішуйте питання тверезо, а не просто безглуздим сидінням в підвалах.

Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень

Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!