RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Відключення електрики або раптова поломка холодильника - ситуації, які можуть статися з кожним.

Саме тому важливо знати, як зберегти продукти без спеціального пристрою.



Як недовго можна зберігати сире м'ясо без холодильника
Існує 8 варіантів, як можна не дати повторно померти апетитному шматочку корівки, курочки або свинки:

- льод - насипати в тару і викласти туди м'ясо, щільно закрити ємність і обмотати тканиною, кожні 3-4 години міняти лід (термін зберігання - 3 доби);
- баранячий або свинячий жир - обмазати шматок м'яса жиром, загорнути в папір або тканину, помістити в темне прохолодне місце (термін зберігання - 4 доби);
- варіння - нарізати м'ясо шматочками, викласти в каструлю, додати 5-6 ст. л солі і воду, варити протягом 3-4 хвилин, перекласти в тару, закрити і прибрати в темне прохолодне місце (термін зберігання - 2 доби);
- хрін, щавель або кропива - обмотати м'ясо рослинами, посипати сіллю, кожні 7-8 годин міняти листя (термін зберігання - 2 доби);
- оцет - м'ясо промити, облити оцтом, обмотати бавовняною тканиною, покласти в ємність і щільно закрити, а потім кожні 7-8 годин міняти розчин і зливати рідину (термін зберігання - 3 доби);
- молоко - промити м'ясо, викласти в ємність, залити холодним молоком, закрити кришку, прибрати в темне прохолодне місце (термін зберігання - 2 доби);
- лимон і капуста - листя капусти відбити молотком, загорнути в них м'ясо, часточки лимона викласти зверху, знову обмотати капустою (термін зберігання залежить від кількості капусти і лимона).

Деякі умільці використовують в якості консерванту для м'яса навіть мед, ви теж, при бажанні, можете наслідувати їхньому прикладу. Достатньо лише намазати шматок м'яса медом, покласти в чисту ємність і закрити кришкою. Зберігати в прохолодному темному місці не довше 2 діб.

Як зберегти свіже м'ясо на тривалий термін
Якщо вам потрібно, щоб куплений продукт не зіпсувався протягом більш довгого терміну, ніж два-три дні, то можете придбати один або кілька із запропонованих нами народних засобів.

Саліцилова кислота

М'ясо промити, розвести 1 ч.л саліцилової кислоти на 0.5 л води. Взяти шматок тканини більше, ніж розмір шматка м'яса, змочити її в розчині. Обмотати м'ясо і викласти в емальовану тару. Щільно закрити кришкою і не відкривати. Прибрати м'ясо в темне прохолодне місце і зберігати не довше двох тижнів.

Сіль

Цей метод досить популярний серед мандрівників і тих, хто звик виживати в різних умовах. Варіанти використання солі в цьому випадку два:

- соляний розчин - розвести в 0.5 л води 10 ст. л солі, на добу викласти туди м'ясо, потім прибрати в скляні банки і залити розчином;
- суха сіль - нарізані шматки м'яса викласти в кілька шарів, пересипавши сіллю.

Зберігати м'ясо в обох випадках потрібно в темному прохолодному місці, термін - близько трьох місяців. Перед тим, як використовувати його для приготування їжі, потрібно викласти шматочки в чисту воду на 2-3 години, щоб зайва сіль вийшла з волокон.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
17-11-2022, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 1 447


Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"


Вулиці перекриють через капітальний ремонт
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.