RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


На фото: Так станом на 22.00 виглядає мікрорайон Роша

Чернівчани потерпають від відключень електроенергії. У деяких мікрорайонах та вулицях світла немає вже понад 8 годин.

Скарги на тривалі та "несправедливі" відключення заполонили соцмережу, пише molbuk.ua



Зокрема, досі, станом на 22.00, мікрорайон Роша - у темряві. Це обурює мешканців мікрорайону.

"А чому центр весь в світлі, а ми на Роші без світла майже 7 годин? Це справедливо? Чи ми не такі, як усі? Чи не платимо, як усі?? Може, якось по пару годин чергувати? Я все розумію, але у нас теж діти і ми теж люди"

"На Роші з 15.00 нема світла, в хаті маленькі діти. Я розумію - пару годин, але стільки - це багато".

"Поки йшла додому, на Роші світло бачила в трьох хатах і магазині, у них генератори працювали", - пишуть люди.

Проблеми і на Гравітоні.

"Все місто зі світлом, Гравітон більше 6 годин без. Якесь дивне екстренне відключення. Ситуація дійсно вимагає обмежень, але якось це треба регулювати, щоби давати можливість людям працювати хоча би декілька годин на день".

Та й в інших частинах міста є відключення. Дехто з дописувачів не вказує назви своїх вулиць, просто зауважують, що відключають світло несправедливо: в одних "палає", а в інших - непроглядна темрява.

"Південно-Кільцева 4а - пішла шоста година, як немає світла. Таке враження, що про людей тут забули"

"Хочеться справедливого відключення електроенергії для всіх вулиць, а не навпаки одних і тих самих по 5-6 годин. А ще належного контролю вуличного освітлення, яке часто в такий складний час горить вдень на багатьох вулицях міста"

"А як так, що будинки відключають вибірково? Все навколо світиться, а лише один будинок - ні! Як так, що гаражні кооперативи повністю освітлені, а житлові будинки - ні? Чому одні сьогодні без світла вже 9 годин, а інші цілий день не відключали? Врахуйте, що при відсутності світла у будинках з підкачкою води нема також і води! Тобто ми вже довго обмежені і в світлі, воді, туалеті.
Запаси ж не безмежні в умовах малогабаритного житла"

"Чому в одних будинках відключають світло 2-3 рази на день, а в інших будинках ні одного разу? А заклади харчування, крім вивісок яскраво освітлених, ще включають новорічні гірлянди додатково, ну так, щоб заклад було добре видно для відвідувачів! То де ж ця економія?!"

"Проспект Незалежності, 70,72,74 без світла 8 годин поспіль, поруч проспект Незалежності, 76, 78 і т.д. зі світлом. Також Небесної Сотні, 13-а, 15, 17 теж 8 годин поспіль без світла, а поруч Небесної Сотні, 19-а зі світлом. Поясніть, чому. У людей течуть холодильники. Перед цим тут також уночі теж не було електрики. Водночас "палали" Кобилянська тощо. А вітрини великих магазинів навіть на ніч не вимикають освітлення...Хотілося би почути пояснення від Обленерго"

"У нас вирубилось о 12:00. Потім о 19:00 десь дали і через півгодини відключили, хоча напроти світло є у будинках"

"Десята година без тепла і світла, бо тепло від котла, а котел від світла. Поряд дома, де все сяє. У Чернівцях навіть прильотів немає, а ніяк не полагодять. Як грітися батарейками, не підкажете?"

"У мене дома світла не було 6 з половиною годин) Провулок Буковинський"

"На Полєтаєва з 14:42, а до цього не було ще з 6.00 до 9.20"

"Як бути, якщо світло вимкнули посеред ночі і до сих пір немає???!! Це на вул.Небесної Сотні кілька будинків і зарядити нічого неможливо", - нарікають люди.

Чимало скарг також від мешканців одного з житлових комплексів по вулиці Герцена. Люди пишуть, що у них усе в помешканнях - на електриці, тому абсолютно нічого неможливо робити без світла.

"Як вийти з положення, коли ЖК Зоряний повністю на електриці: опалення, плити.. А світло відключають більше, ніж на три години вже четвертий раз на добу. Ні зігрітися, ні гарячого попити- поїсти. При тому навкруги у всіх будинках є світло. На стадіоні прожектори на пів міста світять…Це як?"

"Я перепрошую, як бути мешканцям по вулиці Герцена ЖК "Зоряний"? У нас за сьогодні вже два відключення, в нас будинок увесь на світлі, ні тепла, ні поїсти, нічого… І це вже триває більше восьми годин, а поряд у всіх є світло…"

"В ЖК Зоряний просто жах, ні чаю не зробити, ні квартири нагріти, ні поїсти зробити! Чому відключають наші будинки на більш ніж 8 годин!!?? В нас все на світлі! Чому не виключають зовсім будинки з центальним опаленням та газом!??? Чому одні мають цілий день сидити в холоді та темряві, а другі з усіма "благами"??? Це несправедливо! Був би в нас газ - ми могли б хоч ним погрітись, їсти зробити, чай, а так - це просто нереально! Дзвонили в обленерго, кажуть: "Не знаємо, коли у вас буде світло, вибачте"… Добре, що всюди є світло, а в нас ні!" - пишуть мешканці гнівні коментарі.

Раніше міський голова Роман Клічук порадив, як підготуватися до відключень світла.

Як повідомили сьогодні в Чернівціобленерго, графіки погодинних відключень, складені раніше Чернівціобленерго, наразі не діють. Тож буковинці мають бути готовими до обмежень подачі світла в будь-який момент. Наразі графіків відключень світла на сайті немає.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber |
Редактор: Галина Олійник
16-11-2022, 22:11
Коментарів 0 Переглядів 3 980

Теги -

23-річний прикордонник, попри пережите, повернувся на службу





Військовий вже був на пенсії, але все одно став на захист України

Хлопці вийшли зі спеціалізованого навчального закладу і досі не повернулися
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.